Prisutnost i „uloga“ žena u Crkvi te njihova ravnopravnost s muškarcima aktualna je, na trenutke i burna tema kako u društvu, tako i u nekim crkvenim raspravama. Jesu li žene u Crkvi „potlačene“, „drugotne“, pa bi slijedom toga Crkva bila „mizogina“ organizacija? Ili na uloge i službe u Crkvi ipak treba primjenjivati neke druge, „nesvjetovne“ kriterije kako bi ih se ispravno razumjelo?

O tim i drugim pitanjima vezanima uz temu žena u Crkvi, na Međunarodni dan žena 8. ožujka, voditelj emisije Anto Mikić razgovara s dr. sc. Silvijom Migles, izvanrednom profesoricom na Katedri socijalnog nauka Crkve Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Serijal svog podcasta Bitno.net ostvaruje u suradnju s Laudato televizijom i u njemu će, svakog drugog ponedjeljka, naš urednik Anto Mikić i novinar Ivo Džeba razgovarati sa svojim gostima o temama iz života Crkve, odnosa vjere i znanosti, kulture i društva. Kroz razgovor s našim gostima donosit ćemo poglede na izazove s kojima se Crkva susreće u suvremenom svijetu i nastojati pomoći gledateljima orijentirati se u aktualnim pitanjima koja su važna za vjernički život.