Borba protiv pandemije novog korona virusa, osobito pitanja vezana uz ulogu cjepiva u suzbijanju te pandemije – njegove učinkovitosti, sigurnosti, pa i etičnosti – izazvali su brojne rasprave, pa i među katolicima. Sadrže li uistinu neka cjepiva „dijelove“ ili stanice pobačene djece, mogu li ona utjecati na izmjenu naše DNK, kako to da su razvijena tako brzo i trebamo li strahovati od nuspojava cijepljenja? Može li se ova epidemija pobijediti prirodnim putem, prokuživanjem, ili bez procijepljenosti ipak teško da možemo očekivati povratak „u normalu“?

O tim pitanjima u novom nastavku Bitno.net podcasta urednik i voditelj Anto Mikić razgovara večeras u 21:45 s predsjednikom Hrvatskog katoličkog liječničkog društva i pročelnikom Zavoda za akutne respiratorne infekcije Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu doc. dr. sc. prim. Rokom Čivljakom.

Serijal svog podcasta Bitno.net ostvaruje u suradnju s Laudato televizijom i u njemu će, svakog drugog ponedjeljka, naš urednik Anto Mikić i novinar Ivo Džeba razgovarati sa svojim gostima o temama iz života Crkve, odnosa vjere i znanosti, kulture i društva. Kroz razgovor s našim gostima donosit ćemo poglede na izazove s kojima se Crkva susreće u suvremenom svijetu i nastojati pomoći gledateljima orijentirati se u aktualnim pitanjima koja su važna za vjernički život.

Emisiju ćete od utorka ujutro moći pogledati i na našem YouTube kanalu te poslušati na svim relevantnim podcast platformama.