Uoči blagdana bl. Alojzija Stepinca razgovaramo o „povijesnim kontroverzama“ koje se vežu uz djelovanje Katoličke crkve i kardinala Stepinca uoči i za vrijeme Drugog svjetskog rata. Gdje su izvori i uzroci tih kontroverzi? Je li Crkva podupirala ustaški režim, a nadbiskup Stepinac „šutio“ o njegovim zločinima? Je li danas, 30 godina od pada komunizma i više od 60 godina od njegove smrti, historiografija o Alojziju Stepincu i njegovoj ulozi progovorila „mirno i objektivno“, kako je to on sam svojedobno najavljivao?

O tim i drugim pitanjima s povjesničarom dr. sc. Mario Jarebom s Hrvatskog instituta za povijest, članom Mješovitog povjerenstva HBK i SPC  o Alojziju Stepincu, u novom nastavku Bitno.net-ova podcasta razgovara urednik i voditelj Anto Mikić.

Serijal svog podcasta Bitno.net ostvaruje u suradnju s Laudato televizijom i u njemu će, svakog drugog ponedjeljka, naš urednik Anto Mikić i novinar Ivo Džeba razgovarati sa svojim gostima o temama iz života Crkve, odnosa vjere i znanosti, kulture i društva. Kroz razgovor s našim gostima donosit ćemo poglede na izazove s kojima se Crkva susreće u suvremenom svijetu i nastojati pomoći gledateljima orijentirati se u aktualnim pitanjima koja su važna za vjernički život.

Emisiju ćete od utorka ujutro moći pogledati i na našem YouTube kanalu te poslušati na svim relevantnim podcast platformama.