Trebaju li kršćani biti optimisti i gdje leži uzrok njihovog optimizma? Otkud on sam crpi optimizam i ljepotu koja se ogleda u njegovim tekstovima? Je li u životu većine vjernika nestalo zanosa, optimizma, nade u mogućnost nekog novog „procvata Crkve“? Otkud toliko gorčine, ljutnje i bijesa u raspravama koje mnogi vjernici iskazuju na društvenim mrežama? Kakva su njegova sjećanja na Crkvu njegove mladosti, a kakva očekivanja od Crkve budućnosti?

O tim i drugim pitanjima u novom nastavku Bitno.net podcasta naš urednik Anto Mikić razgovara s kršćanskim pjesnikom i publicistom Stjepanom Liceom.

Emisiju možete pogledati večeras u 21:45 na Laudato televiziji, a od sutra i na našem YouTube kanalu te na svim važnijim podcast platformama.

Novi serijal svog podcasta Bitno.net ostvaruje u suradnju s Laudato televizijom i u njemu će, svakog drugog ponedjeljka, naš urednik Anto Mikić i novinar Ivo Džeba razgovarati sa svojim gostima o temama iz života Crkve, odnosa vjere i znanosti, kulture i društva. Kroz razgovor s našim gostima donosit ćemo poglede na izazove s kojima se Crkva susreće u suvremenom svijetu i nastojati pomoći gledateljima orijentirati se u aktualnim pitanjima koja su važna za vjernički život.