Američka pro-life udruga Centar za medicinski progres (CPM) objavila je novi video o nezakonitim aktivnostima organizacije Planned Parenthood (PP), a na njemu je spomenuta organizacija ovaj put optužena da je (pro)davala organe abortiranih beba bez pristanka njihovih majki.

U videu se pojavljuje žena po imenu Holly O’Donnell. Ona je nekada radila za biotehnološku tvrtku StemExpress koja je kupovala organe abortirane djece od PP-a,  O’Donnell je svoje radno vrijeme provodila u klinikama za abortus, ugovarajući kupovinu dijelova tijela abortirane djece i pri tome imala punu potporu upravitelja klinike. Radila je taj posao šest mjeseci u klinikama u Kaliforniji, a sada otkriva sve detalje svog nekadašnjeg krvavog posla.

“Moji šefovi su mi govorili kako moram po svaku cijenu doći do fetalnog tkiva. Govorili su mi kako to nije opcija, nego zahtjev”, rekla je O’Donnell i ispričala kako je morala svakoj ženi koja dođe u kliniku nuditi obrazac za ‘doniranje’ organa djece, čak i onima koje su došle samo provjeriti jesu li trudne.

“Ako bi se dogodilo da je abortus napravljen u poodmakloj fazi, a postojala bi potreba za nekim organima. tehničari bi ih jednostavno uzeli bez suglasnosti majke. Majke ne bi znale ništa o tome i nema načina da su to ikada mogle saznati”, rekla je O’Donnel u videu opisujući i kako su joj njezini šefovi davali direktive kada i kako treba vršiti pritisak na trudnice da pristanu na ‘doniranje’ organa svoje abortirane djece.

“Iskustva poput ovog koje je prepričala O’Donnell pokazuju nam da klinike PP-a nisu sigurna mjesta gdje je ranjiva žena zaštićena, nego obična ‘uzgajališta’ ljudskih ‘proizvoda’ koji mogu biti prodani”, rekao je čelnik CPM-a David Daleiden.

Iz PP-a su se također oglasili povodom novog videa i rekli kako je riječ o ‘lažnim tvrdnjama koje nisu ničim dokazane”.

Goran Andrijanić | Bitno.net