Vatikanski dnevnik upozorava na štetnost marihuane

Adolescenti koji konzumiraju marihuanu imaju mogućnost nepovratnog smanjenja IQ-a, kaže američko istraživanje.

Marihuana

U članku pod nazivom ‘Budućnost u dimu’ vatikanski list L’Osservatore Romano iznosi rezultate istraživanja Američke akademije znanosti o negativnim učincima marihuane na inteligenciju adolescenata.

Istraživanje pokazuje da dugoročno korištenje marihuane utječe na intelektualne procese i nepovratno smanjenje IQ-a kod osoba koje su započele konzumaciju u adolescentskoj dobi te postali redoviti pušači. Znanstvenici su otkrili da se smanjenjem ili prekidom konzumiranja intelektualni kapacitet ne može u potpunosti vratiti, piše vatikanski dnevnik.

I.V. | Bitno.net

Foto: Shutterstock.comBitno.net očekuje korisne, poticajne, pozitivne, objektivne i informativne komentare koji upotpunjuju članak/vijest ispod koje su objavljeni. Komentari koji sadržavaju mržnju, psovanje, nasilno ponašanje, nepoštivanje sugovornika i autora članka, osobe spomenute u članku ili vijesti itd., bit će obrisani. Bitno.net ne odgovara za sadržaj komentara pošto se isti objavljuju u realnom vremenu. Podsjećamo vas da po novim izmjenama kaznenog zakona od 01.01.2013. (glava XV.) zbog vaših komentara možete kazneno odgovarati. Komentari ispod članaka ne predstavljaju nužno stajališta uredništva portala Bitno.net.

Prikaži komentare