Vatikanski dnevnik upozorava na štetnost marihuane

Adolescenti koji konzumiraju marihuanu imaju mogućnost nepovratnog smanjenja IQ-a, kaže američko istraživanje.

Marihuana

U članku pod nazivom ‘Budućnost u dimu’ vatikanski list L’Osservatore Romano iznosi rezultate istraživanja Američke akademije znanosti o negativnim učincima marihuane na inteligenciju adolescenata.

Istraživanje pokazuje da dugoročno korištenje marihuane utječe na intelektualne procese i nepovratno smanjenje IQ-a kod osoba koje su započele konzumaciju u adolescentskoj dobi te postali redoviti pušači. Znanstvenici su otkrili da se smanjenjem ili prekidom konzumiranja intelektualni kapacitet ne može u potpunosti vratiti, piše vatikanski dnevnik.

I.V. | Bitno.net

Foto: Shutterstock.com

Bitno.net očekuje korisne, poticajne, pozitivne, objektivne i informativne komentare koji upotpunjuju članak/vijest ispod koje su objavljeni. Komentari koji sadržavaju mržnju, psovanje, nasilno ponašanje, nepoštivanje sugovornika i autora članka, osobe spomenute u članku ili vijesti itd., bit će obrisani. Bitno.net ne odgovara za sadržaj komentara pošto se isti objavljuju u realnom vremenu. Podsjećamo vas da po novim izmjenama kaznenog zakona od 01.01.2013. (glava XV.) zbog vaših komentara možete kazneno odgovarati. Komentari ispod članaka ne predstavljaju nužno stajališta uredništva portala Bitno.net.

Prikaži komentare

(5 komentara)

5 thoughts on “Vatikanski dnevnik upozorava na štetnost marihuane

 1. Zato je Alkohol bolja opcija za njih,našljemaju se,oslobode svu svoju nasilničku energiju,kršeći sve oko sebe i stvari i ljude,okrvave se dobro i ako imaju sreće da nisu napravili neko veće sranje,da se probude u svom krevetu a ne u policiji,ne sećaju se,ša su radili,pa se raspituju ša je bilo,mamurni,i nesposobni za fffunkcionisanje,do sledeće pijanke,to sigurno podiže njihov,iQ,a i proizvođači alkohola zadovoljni,budala je uvek bilo i biće.Zašto Američka akademija znanosti ne objavi uporedne testove o uticaju alkohola na svest ljudi.Ja tvrdim da on ,alkohol od mozga napravi govna,časom,to kod MARIHUANE nije slučaj,naprotiv.Američka legenda kaže:Prastanovnici,Indijanci su živeli,srećno, u miru i skladu sa okolinom,pušili MARIHUANU,i bili u bliskom kontaktu sa BOGOM,dok nisu došli belci,i doneli vatrenu vodu i napravili pokoljljlj…

 2. To istraživanje je naručeno od farmaceutske industrije koja truje cijeli svjet svijet kemijom, a konoplja dokazano liječi čitav niz bolesti. Ali ima jedan problem sa konopljom, pošto je prirodna ne može nitko imati patent za taj lijek i tako guliti narod.

  • Da ako se koristi kao lijek, što znači u minimalnim dozama i po potrebi. Farmaceutska industrija za svoje lijekove mora izdati upute i nuspojave jer i lijekovi su droga i može se postati ovisan o njima, a tada više ne koriste nego štete.

 3. Biljku koja se može koristiti kao hrana, lijek, energent, odjeća, građevinski materijal, čak i stočna hrana.
  Istraživanja pokazuju da se THC može koristiti u liječenju:
  raka i AIDS-a
  glaukoma
  multiple skleroze
  Parkinsonove ili Alzheimerove bolesti
  anoreksije
  autoimunih bolesti
  epilepsije
  astme
  psihičkih poremećaja

  Važnu ulogu igra oboljelima od raka jer ublažava bolove i sprečava širenje tumora.
  Sigurno se pitate: „Postoji li opasnost kod uzimanja indijske konoplje u svrhu liječenja?“
  Ne postoji niti jedna dokumentirana smrt povezana s predoziranjem marihuanom ili THC-om.
  Nije dokazano da uzrokuje fizičku ovisnost, pa čak ni kod dugogodišnjih konzumenata.
  Druga stvar je psihička ovisnost, ali po tom pitanju duhan je opasniji. Čak i lako dostupni alkohol je štetniji od marihuane.
  Konoplja je idealna biljka za onog tko želi živjeti u skladu s prirodom.

  Procijenjeno je da postoji više od 20 000 mogućnosti korištenja vlakna i sjemenki konoplje.
  Od ove biljke može se praviti bio gorivo, eko plastika, građevinski materijal, boja, papir i tkanina.
  Od jednog jutra konoplje može se dobiti toliko papira kao od 4,1 jutra drveća.
  Konoplja može dati 250 posto više vlakana nego pamuk, uz manju potrošnju vode, te 600 posto više vlakana nego lan, na istoj površini.
  Kad bi se plastika izrađivala od konoplje razgradila bi se odmah za razliku od naftnih derivata.
  Konoplja nosi mnogo mogućnosti koje bi puno značile i ljudima i okolišu, no nažalost bila i ostaje zabranjena biljka
  zabranjena je zato jer smeta raznim industrijama koje bi legalizacijom mogle puno izgubiti i nekim masonskim idejama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>