Kako javljaju vatikanski mediji, teološka komisija Kongregacije za kauze svetaca priznala je drugo čudo po zagovoru Karola Wojtyle, koje se dogodilo nakon njegove beatifikacije. Za proglašenje svetim poljskog Pape potrebna je još samo suglasnost komisije kardinala i biskupa iste Kongregacije koja bi se trebala sastati narednih tjedana. Nakon toga slijedi konačno potpisivanje dekreta od strane Svetog Oca.

Vijest da je vijeće liječnika priznalo “neobjašnjivo ozdravljenje”, prvi korak u konačnom procesu kanonizacije, objavljena je 22. travnja. Sve se dogodilo u potpunoj tajnosti, u strogoj povjerljivosti. U siječnju je postulator kauze mons. Slawomir Oder dao na preliminarno mišljenje Kongregaciji za kauze svetaca jedno čudesno ozdravljenje. Kao što je poznato, nakon priznanja čuda za proglašenje blaženim, kanonske procedure propisuju priznanje još jednog čuda koje se treba dogoditi nakon slavlja beatifikacije.

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]

Dva vatikanska liječnika su preliminarno ispitala ovaj novi slučaj, obojica davši pozitivno mišljenje. Dossier je sa svim dokumentima i svjedočanstvima službeno predstavljen Kongregaciji, koja ga je odmah uvrstila u dnevni red. O prirodi tog drugog čuda koje se dogodilo po zagovoru Ivana Pavla II., Vatikan je do sada održao vrlo strogu tajnu. Govori se u svakom slučaju o nečemu što će “zadiviti svijet”, o jednom uistinu providonosnom događaju koji se dogodio upravo uvečer dana njegove beatifikacije.

Rano je još govoriti o datumu kanonizacije, ali brzina kojom se proces odvija, ostavlja otvorenom mogućnost da to bude 20. listopada, tj. između 35. obljetnice izbora za papu (16. listopada) Karola Wojtyle i svečanog početka njegove Petrove službe (22. listopada), dan koji je utvrđen za liturgijsku proslavu blaženog Ivana Pavla II.

Verica Kraš Villa | Bitno.net