Sudanska kršćanka Meriam Ibrahim, koja je bila zatočena i osuđena na smrt zbog svoje vjere, pa potom oslobođena, izjavila je u razgovoru za BBC kako na svoje sužanjstvo gleda kao na kušnju.

“Vjerujem u to da je to bila kušnja za mene i vjerujem da se takve stvari događaju onima koji vole Gospodina”, izjavila je Sudanka u razgovoru za britansku javnu televiziju.

Ibrahim, koja je trenutačno s obitelji u SAD-u, gdje traži azil, izjavila je i kako je zatvor bio teško iskustvo za nju i njezinu djecu (u zatvoru je s njom bio zatočen i njezin sin, a tamo je i rodila djevojčicu), ali da u Sudanu ima ljudi koji su zatočeni u puno gorim uvjetima nego što je bila ona. Kako je dodala, zakon u Sudanu, umjesto da štiti građane te države, njih proganja.

Podsjetimo, Meriam je bila osuđena na smrt jer je šerijatski sud ustvrdio kako je napustila islam radi kršćanstva. Ona je cijelo vrijeme tvrdila kako nikada nije bila muslimankom, te kako je odgojena kao kršćanka. Njezin otac bio je musliman, ali napustio je obitelj, a majka je nju i ostalu djecu odgojila u svojoj, kršćanskoj vjeri. Nakon snažna diplomatskog pritiska na sudanske vlasti, Meriam je puštena na slobodu i napustila je zemlju, zajedno sa svojom obitelji.

Sudanka je rekla i kako želi pokrenuti kampanju za sve one koji su proganjani zbog svoje vjere. Nakon puštanja na slobodu, Meriam i njezina obitelj susreli su se s papom Franjom, koji joj je zahvalio na njezinu hrabrom svjedočenju vjere. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Goran Andrijanić | Bitno.net