Gospođu je pratio muž Daniel Wani s dvoje djece, Martinom i Mayom, koja je prije dva mjeseca rođena u zatvoru. Sa sudanskom obitelji Papa je u audijenciju primio i talijanskoga doministra vanjskih poslova Lapa Pistellija, koji je išao u Sudan okončati dogovor da obitelj može napusti Sudan, a potom ju je dopratio u Italiju, gdje će se pripremiti za odlazak u Sjedinjene Američke Države – kazao je pater Lombardi, ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Susret je u vrlo srdačnom i ganutljivom ozračju potrajao malo manje od pola sata. Papa je zahvalio gospođi i njezinoj obitelji na hrabrom svjedočenju postojanosti u vjeri. Meriam je pak zahvalila na velikoj potpori i utjesi koju je crpila iz Papine molitve i brojnih vjernika kao i osoba dobre volje. Svojim je prevođenjem posebni tajnik Svetoga Oca Yohannis Gaid omogućio razgovor između Pape i sudanske obitelji. Papa je na kraju pozdravio i talijansko osoblje koje se brine za Meriam i njezinu obitelj do polaska za Sjedinjene Države – kazao je ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Sveti je Otac ovom gestom želio očitovati pozornost i blizinu svima koji trpe zbog svoje vjere, posebice prema kršćanima koji podnose progone ili im je ograničena vjerska sloboda – zaključio je pater Lombardi.

RV | Bitno.net