Započeo niz karizmatičkih seminara u Splitu

Preko 400 članova molitvenih zajednica karizmatičkog usmjerenja okupilo se u Splitu na prvom u nizu seminara “Novog života u Duhu”.

Seminar “Novoga života u Duhu”, na koji je prijavljeno petnaest molitvenih zajednica karizmatičkog usmjerenja koje djeluju u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, započeo je u srijedu 7. ožujka u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Na seminaru, koji će se odvijati od ožujka do lipnja kroz četrnaest susreta, sudjelovalo je više od 400 članova molitvenih zajednica (“Sveti Jeronim” s Kamena, “Sveti Lazar” iz Kaštel Kambelovca, “Gospa od Anđela” iz Trogira, “Božansko Milosrđe” iz Omiša, “Novo rađanje” sa splitskih Škrapa, “Dobri Pastir” s Klisa i iz Kaštel Gomilice, “Mirjam” iz Splita, “Otvorene ruke” iz Splita, “Sv. Tereza Avilska” s Kamena, “Kman” iz Splita, “Kman kućna grupa”, “Sveti Josip” iz Splita, “Kraljica Anđela” s Neslanovca i “Sv. Leopold Bogdan Mandić” iz Rudina) te gosti iz Vodica.
Susret je započeo misnim slavljem koje je u sjemenišnoj kapeli predvodio o. Branko Zebić uz koncelebraciju don Stjepana Matijevića. Program je nastavljen u velikoj sjemenišnoj dvorani. Lordan Ljubenkov izvijestio je o nedavnom susretu voditelja, duhovnika i župnika sa splitsko-makarskim nadbiskupom Marinom Barišićem, koji je tom prigodom izrazio podršku tom pothvatu, ali i pozvao na odgovorno služenje u zajedništvu s mjesnom Crkvom.
Potom su prigodna izlaganja na teme “Bog je ljubav” i “Grijeh” održali članovi zajednica Julija Kamenjarin iz zajednice “Sveti Lazar” (Kaštel Kambelovac) i Sanja Skelin iz zajednice “Otvorene ruke” (Split). Seminar se održava po priručniku za seminar novoga života u Duhu “Nanovo se roditi odozgor” autora Marija Panciera. Trosatni susret bio je prožet slavljenjem karakterističnim za “Obnovu u Duhu Svetomu” i meditativnom molitvom. (ika/bitno.net)Bitno.net očekuje korisne, poticajne, pozitivne, objektivne i informativne komentare koji upotpunjuju članak/vijest ispod koje su objavljeni. Komentari koji sadržavaju mržnju, psovanje, nasilno ponašanje, nepoštivanje sugovornika i autora članka, osobe spomenute u članku ili vijesti itd., bit će obrisani. Bitno.net ne odgovara za sadržaj komentara pošto se isti objavljuju u realnom vremenu. Podsjećamo vas da po novim izmjenama kaznenog zakona od 01.01.2013. (glava XV.) zbog vaših komentara možete kazneno odgovarati. Komentari ispod članaka ne predstavljaju nužno stajališta uredništva portala Bitno.net.

Prikaži komentare

(6 komentara)