Stephen Curry, košarkaš američkog kluba Golden State Warriors, koji je nedavno proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, svoj je govor prilikom nedavnog preuzimanja nagrade započeo zahvalom “mom spasitelju Isusu Kristu”.

“Prije svega želim zahvaliti svom Gospodinu spasitelju Isusu Kristu koji me blagoslovio talentom za ovu igru i s obitelji koja me neprestano podupire”, rekao je Curry prilikom dodjele prestižne Most Valuable Player (MVP) nagrade i nastavio svoju zahvalu:

“Ja sam njegov ponizni sluga. Ne mogu dovoljno objasniti koliko je moja vjera važna za to kako igram košarku i tko sam zapravo. Zahvalan sam na blagoslovima i tome gdje sam sada.”

Curry je već i ranije otvoreno govorio o svojoj vjeri, pa je tako u jednom razgovoru pojasnio kako mu je ona pomogla u teškim razdobljima ozljeda, što ga je, kaže, približilo Kristu.

“Postoji toliko teških stvari koje trebamo nadvladati u ovom životu, ali s Kristom i onim što je on učinio na križu. Platio je za nas najveću cijenu i ponosan sam što sam dijete Božje”, rekao je Curry i dodao kako koristi svaku prigodu kako bi svjedočio.

“Svaki put nakon što pogodim, pokušavam napraviti mali znak kao moj maleni doprinos naviještanju. Svaka utakmica je prigodom biti na velikoj pozornici i svjedočiti Krista. Kada izađem na igralište, ljudi trebaju znati koga predstavljam, u koga vjerujem”, pojasnio je.
Ovo je video njegova preuzimanja MVP nagrade, na engleskom jeziku. Zahvala je na početku.

A ovo je video s nekim od njegovih najatraktivnijih poteza. Čak i ako niste veliki ljubitelj košarke, uživat ćete.

Curry nije jedini košarkaš u NBA ligi koji svjedoči svoju vjeru. Slično radi i Kevin Durrant, također dobitnik MVP nagrade, o čemu smo pisali OVDJE.

Goran Andrijanić | Bitno.net