Nevjerojatna priča iz Houstona!

O. Desmond Ohankwere, katolički svećenik koji služi u župi svetog Petra apostola u tom američkom gradu, čudesno je preživio nakon što su napadači triput usmjerili pištolj prema njemu i bez uspjeha povukli okidač.

Associated Press izvještava kako su četvorica napadača ukrali SUV na benzinskoj postaji dok je vlasnik vozila točio gorivo. Nakon što je ponestalo goriva zaustavili su se na parkiralištu pored crkve gdje su susreli oca Ohankwerea koji je molio krunicu.

Muškarci su ga opljačkali, uzevši mu dva mobitela. Svećenik svjedoči kako su mu napadači potom uperili pištolj u glavu dok je klečao u molitvi.

“Kad je pritisnuo okidač mislio sam da sam gotov, a onda je probao ponovno”, ispričao je o. Ohankwere za lokalnu televizijsku postaju KHOU 11.

“Trebao sam biti mrtav. Sad biste govorili o mom sprovodu”, poručio je u kamere uz osmijeh.

Nakon što pokušaj ubojstva nije uspio napadači su pretukli svećenika te, prema njegovim riječima, pokušali i treći put opaliti iz pištolja, opet neuspješno.

Policija grada Houstona pak javlja kako je u sukobu s napadačima, koji su nakon napada na oca Ohankwerea ukrali drugi auto, nastradao policajac.

Izvještaji govore kako je jedan od napadača tijekom borbe uspio policajcu oteti pištolj ranivši ga u donji dio trbuha, točno ispod pancirke.

Zdravstveno stanje policajca trenutačno je stabilno. Njegovog napadača ubio je, pak, drugi policajac koji je prvom pritekao u pomoć.

Tamošnja policija izvjestila je kako su još dva napadača uhićena dok se za četvrtim traga. Pretpostavlja se kako se radi o članovima uličnih bandi.

Tino Krvavica | Bitno.net