Tomasz “Budzy” Budzyński poljski je glazbenik i slikar.

Jedna od najzanimljivijih artističkih osobnosti svoje generacije već dvadesetak godina svjedoči o svojoj vjeri u Isusa Krista nakon obraćenja koje mu se dogodilo sredinom 1990-ih.

On i još nekoliko “zvijezda” tamošnje rock scene doživjeli su tada povratak Crkvi, što je jako odjeknulo na glazbenoj svjetovnoj sceni (o tome više OVDJE). Nekoliko glazbenika, idoli tisuća mladih, objavili su negdje u isto vrijeme svoje obraćenje i vjeru u Isusa Krista kao živoga Boga koji je došao u njihove živote i zauvijek ih promijenio.

Od tada do danas Budzy i njegovi prijatelji i dalje svjedoče svoju vjeru, bilo svojom umjetnošću, bilo svjedočanstvima poput ovog koje se dogodilo 2016. na X. kongresu u Gnieznu.

Riječ je o okupljanju koje se događa u gradu koji je bio prvom prijestolnicom i metropolijom Poljske. Susreti imaju za cilj okupljanje katoličkih intelektualaca, kako pripadnika klera tako i laika, koji raspravljaju o važnim pitanjima s kojima se Crkva u Poljskoj i svijetu suočava.

Pogledajte svjedočanstvo o ozdravljujućoj snazi Božje ljubavi koje je Budzyński, danas član neokatekumenske zajednice, dao pred kardinalom Louisom Tagleom.

Goran Andrijanić | Bitno.net