SVJEDOČANSTVO OZDRAVLJENJA

Toma Bašić, mlada zvijezda Hajduka: Imao sam čudnu ozljedu, a onda sam počeo iskreno razgovarati s Isusom

“Život nogometaša ima niz pritisaka, primjerice medija, novca, slave, ali ima ih dosta koji ispravno razmišljaju.”

Toma Bašić

Toma Basic/Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

“Važno je maknuti pogled sa sebe i ne pitati što meni treba, nego što treba mome bližnjemu. Treba pobijediti samog sebe, borba protiv bližnjeg nas slabi, a protiv sebe nas jača”, izjavila je mlada zvijezda Hajduka, Toma Bašić, svjedočeći u crkvi sv. Josipa u Dugom Ratu.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Bašić je svjedočio nakon večernje mise u 18 sati, progovorivši pritom o svom obraćenju, problemu s kockom te čudesnom ozdravljenju koje je doživio.

“Odrastao sam u tradicionalnoj katoličkoj obitelji i vjera me je pratila cijeli život. Dok sam živio u Zagrebu, išao sam četvrtkom na klanjanje kod fra Marina Karačića u Dubravi i to je za mene bilo nešto posebno. Crkva bi se zamračila i svi bi se klanjali vjeri, sve svoje mane dijelio sam s Bogom”, započeo je svoje svjedočanstvo, nadodavši kako su ga ipak kraj srednje škole, potpisivanje za Hajduk i promjena u životu doveli do faze kad je popustio u svojoj vjeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Počeo sam igrati loto, a nakon nekog vremena i kockati u kasinu. Mi imamo svoj razum i svoju volju, ali zmija je uvijek tu da nas odvuče s pravog puta. Jednog dana nazvao me je moj brat blizanac Jakov i tijekom razgovora s njim priznao sam mu da idem u kasino. On me nije osuđivao, nego je razgovarao sa mnom s ljubavlju i nakon toga više nisam išao kockati. Prošao bih kraj kasina i ništa me ne bi vuklo unutra. Moj brat mi je ljubavlju pomogao da živim normalnije.”

Toma Bašić ispričao je i kako se na gostovanjima okupi s nekoliko svojih suigrača te zajedno prije spavanja izmole krunicu.

“Život nogometaša ima niz pritisaka, primjerice medija, novca, slave, ali ima ih dosta koji ispravno razmišljaju.”

Okupljenima je progovorio i o iskustvu ozdravljenja uz pomoć molitve.

“Imao sam čudnu ozljedu u zglobu kod palca koja me je onemogućavala u igranju i treniranju. Počeo sam čitati i gledati videa o tome što znači iscjeljenje. On je uzeo sve naše boli i patnje na sebe i zato sam počeo iskreno razgovarati s Isusom. Kad si iskren, govoriš iz srca, a kad nisi, govoriš iz glave. Moja je ozljeda zaliječena, a svoje iskustvo i taj osjećaj prenio sam prijateljima koji su bili taj trenutak sa mnom u stanu”, zaključio je nogometaš u prepunoj dugoratskoj crkvi.

Bašić nije prvi igrač Hajduka koji je svjedočio o svojoj vjeri. Među njima je i Josip Radošević s kojim je naš portal napravio ekskluzivan razgovor koji možete pročitati OVDJE. Također, bivši igrač Hajduka Frank Ohandza svjedočio je kako ga je Bog nakon molitve izliječio od ozljede, a više je puta o svom vjerskom životu govorio i legendarni vratar ‘Bilih’, Stipe Pletikosa.

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 13. ožujka 2018.

Možda vam se svidi