Danny i Leila Abdallah, ponosni roditelji šestero djece, nisu ni slutili da su posljednji put razgovarali s njih troje kada su im dopustili da se sami odšeću po sladoled. Nekoliko minuta nakon što su izašli u njih je u jurećoj brzini udario automobil, a životi njihovih roditelja su se zauvijek promijenili, prenosi CNA.

Iako žive u Australiji, Danny i Leila su se upoznali u Libanonu, ispričali su u EWTN-ovoj emisiji News in depth. Od samog početka njihova odnosa vjera je imala ključnu ulogu za njegovu izgradnju.

“Prvo pitanje koje mi je Danny postavio bilo je: ‘Moliš li se?’ i to mi je bio znak od Boga”, ispričala je Leila koja je odgojena u pobožnoj katoličkoj obitelji.

Slično tomu, i Dannyju je Leilina vjera bila važna: “Uvijek kažem da je najveća odluka koju donosiš u životu ona kime ćeš se oženiti, i znam da će žena koja voli Boga i koja ga se boji biti uz tebe u tvojim najmračnijim trenucima”, kazao je.

Vjenčali su se i u braku dobili šestero djece: Antonyja, Angelinu, Lianu, Siennu, Alexa i Michaela.

“Uživali smo u svakoj minuti s njima, čak i kada smo bili iscrpljeni – silno smo ih voljeli”, ispričao je Danny, dodavši kako bi uvijek govorio da njegov dan “počinje kad se vratim kući”.

Tragedija koja je potresla njihovu obitelj dogodila se u veljači 2020. godine kada su roditelji pustili svoju djecu da izađu kupiti sladoled. Nekoliko minuta nakon toga primili su telefonski poziv o nesreći te otišli vidjeti gdje su njihova djeca.

“Ono što smo vidjeli bilo je nezamislivo”, prisjetio se Danny. “Kad sam ih vidio shvatio sam da svoj život moram predati Bogu.”

“Ponekad se u filmovima može vidjeti kako duša izlazi iz tijela i promatra sve iz ptičje perspektive. Takav je bio osjećaj. Bio sam potresen i samo pokušavao učiniti što sam mogao da pomognem”, dodao je.

Kasnije su saznali više o prometnoj nesreći. Tridesetogodišnjak je pod utjecajem alkohola, kokaina i drugih droga izgubio kontrolu nad svojim automobilom. Pri visokoj se brzini uspeo na nogostup te udario u njihovu djecu.

Kada su došli u bolnicu četvero svećenika je dočekalo Dannyja i Leilu s vijestima kako su: Antony (13), Angelina (12), Sienna (9) i njihova rođakinja Veronique (11) preminuli od zadobivenih ozljeda.

Unatoč neizmjernoj boli, Aballahi nisu zamrzili vozača koji je osuđen na 21 godinu zatvora. “Bilo mi ga je žao”, rekao je Danny. “Molim se za njega. Đavao ga je upotrijebio kao svojeg lutka.”

Njegova supruga Leila šokirala je australsku javnost kada je odlučila javno oprostiti čovjeku koji je usmrtio troje njihove djece.

“Oproštenje je nešto što vježbate cijeli život. Naposljetku možete opraštati na većoj razini”, objasnila je dodavši kako ju je u odluci osnažila njezina vjera.

“Ako je Isus mogao oprostiti meni, onda je naravno da i ja mogu oprostiti vozaču. Ako je On umro na križu zbog mene, onda je naravno da se mogu moliti za tog vozača. Naše kršćanstvo, naša vjera, dovela me je do toga da mu oprostim.”