Bavljenje reikijem ostavlja duhovne posljedice na osobe koje mu se predaju. O tome svjedoči i bivša reiki majstorica Jasna Filipek Lukić, koja s punim pravom i kompetencijom može iz prve ruke progovoriti o svom iskustvu s reikijem i njegovim posljedicama.

“Zovem se Jasna Lukić i potječem iz katoličke obitelji u kojoj je vjera bila samo tradicionalna pa o njoj nisam puno ni znala. Nakon petnaestak godina braka, u koji sam prerano stupila, osjećala sam se psihički i fizički loše zbog čega sam počela tražiti pomoć. Nakon nekoliko bezuspješnih posjeta liječniku došla sam do knjige o reikiju i otišla na inicijaciju u prvi stupanj, uvjerena da to što sam u knjizi pročitala ne može biti istina. Prolazila sam kroz reiki stupnjeve i četiri škole različitog izvora reikija koje su bile kompatibilne s drugim tehnikama (jogom, kristalima, antahkaranama…). Kroz sve sam to prolazila a uz to održavala seminare i inicijacije drugih ljudi, čak i djece koju su mi dovodili.

Postala sam učitelj Tradicionalnog Reikija, Tibetanskog Reikija, Karuna Reikija, a bila sam i učitelj Tradicionalnog Reiki sistema s nadogradnjom koji sadrži sedam stupnjeva od kojih se svih sedam podučava na kristalnoj razini, što tvori Kristalni Reiki, koji također ima sedam stupnjeva. Bila sam učiteljem Magnified Healinga.

Podučavala sam Biorgonomiju koja je na ovo područje došla iz Izraela a bazira se na učenju dr. Wilhelma Reicha (1987.-1957.). Sama sam se, međutim, osjećala sve lošije. Na kraju mi je dijagnosticiran i rak u početnom stadiju. Bio je to za mene šok koji me otrijeznio da nešto krivo radim. Zavapila sam svim srcem Bogu, jer se više nisam imala kome obratiti za pomoć. Povukla sam se iz svih tehnika reikija i ostalih okultnih praksi i počela čitati Bibliju. Ni tada mi nije padalo na pamet da pođem u kakvu crkvu.

Zbog reikija moja je obitelj bila razorena pa se ni njima nisam mogao obratiti. Rekla sam Bogu: ‘Bože, ti mi pokaži put, ja ću te slijediti.’ Nakon šest mjeseci molitve vidjela sam na televiziji kratku najavi seminara o. Jamesa Manjackala, koji će se održati u Zagrebu, i u srcu sam osjetila poziv da pođem na njega. Obraćenje sam doživjela idućeg dana na seminaru. Shvatila sam da sam živjela u grijehu, da su sve prakse i tehnike kojima sam se bavila bile strašno težak grijeh i da je s njima bio zarobljen i moj um. Na tom sam seminaru spoznala svu težinu svoje situacije, stala u red za ispovijed, ispovjedila se, te sretna i spokojna otišla kući.

Dobila sam novo srce. Srce od mesa. To je bio i početak mog oslobađanja od reikija. Iako sam redovito išla na svete mise i seminare, i dalje sam osjećala velike poteškoće, psihičke i fizičke. Uključila sam se u jednu molitvenu zajednicu u kojoj sam rekla da sam primila inicijaciju uključujući i stupanj Velikog Majstora Učitelja Reikija. Molitvena zajednica i svećenik molili su za mene mjesecima, ali ja nisam mogla izdržati bolove i muke za vrijeme molitava, pa je moj slučaj dospio i do kardinala Bozanića koji je imenovao svećenika koji će nada mnom moliti egzorcizam. Uz spomenute molitve za mene su molili i postili mnogi laici i svećenici i nakon dvanaest molitava egzorcizama oslobođena sam od utjecaja zlih duhova. Ostalo je, međutim, puno rana u mojoj duši, od kojih mnoge još ni danas nisu zacijelile. Svojim svjedočanstvom, potpisanim punim imenom i prezimenom, želim upozoriti na posljedice koje su rezultat bavljenja okultnim i da se one ne otklanjaju niti lako niti bezbolno.”

Jasna Filipek Lukić

Gornji tekst je izvadak iz knjige fra Josipa Blaževića “Sve što katolik treba znati o reikiju”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal www.bitno.net.