Mnogo je svjedočanstava i dokumenata pohranjeno u samostanu u San Giovanniju Rotondu o tome kako je Padre Pio istjerivao zloduhe.

Vlč. John Schug intervjuirao je svjedoka koji je svojim očima vidio jedan takav događaj. Naime, jednog je dana žena vrištanjem prekinula misu u prepunoj crkvi. Lice joj je bilo potpuno izobličeno, a zjenice očiju toliko tamne da su se mnogi uplašili.

“Ja sam vlasnik ove crkve i jedino ja mogu zapovijedati ovdje!” viknula je neprirodnim tonom glasa.

Potom je došla do slike svetog arkanđela Mihovila i ponovno viknula: “Ti nisi pobijedio, ja sam!”

Padre Pio nalazio se u sakristiji i ispovijedao muškarce kada je čuo krikove. Sakristan mu je prišao i savjetovao da ne izlazi jer se u crkvi nalazi opsjednuta žena.

Svetac mu je odgovorio: “Ne boj se! Zašto bismo se bojali Sotone?”

Izišao je i prišao toj ženi koja je “režala poput tigra” pored jedne od ispovjedaonica, čekajući da ga zaskoči.

“Odlazi odavde!” naredio joj je svetac.

“Molim te, nemoj me tjerati! Molim te, nemoj me tjerati!” tražila je žena.

“Odlazi odavde dok ne završim s ispovijedima, a onda se vrati!” naredio je Padre Pio.

Kada je završio ispovijedati muškarce, vratio se u crkvu i našao posjednutu ženu koja je sada bila tiha. Naredio joj je da uđe u jednu od ispovjedaonica, a potom i sam ušao. Nakon samo nekoliko minuta, svjedoči očevidac, izišla je ista osoba, no potpuno smirena i prirodne boje očiju.

Vlč. Schug prenio je i svjedočanstvo o mladoj ženi koja je više od godinu dana ležala u komi. Unijeli su je u crkvu dok je Padre Pio predvodio večernju molitvu. Nakon što je Presvetim oltarskim sakramentom blagoslovio subraću, žena se probudila “glasajući se poput bika, a njezino se tijelo počelo napuhivati”. Nakon večernje molitve svetac je požurio njezina supruga da ju dovede u sakristiju gdje je počeo moliti egzorcizam.

Tijekom obreda mahnita je žena pokušala razderati habit i bradu Padra Pija, no nakon što je završio s molitvom žena se u potpunosti smirila, bila je oslobođena.

Primila je supruga za ruku, zamolila češalj kako bi popravila raščupanu kosu, a potom su u miru izašli iz sakristije.

(B. Ruffin: “Padre Pio: The true story”)

Padrepio.hr | Bitno.net