Gianna Vinci, duhovna kći Padra Pija, molila je krunicu sa skupinom pobožnih žena i uočila desetogodišnjeg dječaka kako sam ulazi u crkvu. Pretpostavila je da ga roditelji čekaju negdje vani. Kasnije je, međutim, doznala kako dječakova majka boluje od raka i da je zamolila svog supruga, deklariranog agnostika, neka je odvede u San Giovanni Rotondo. 

“Odvedi me da vidim fratra!” molila je supruga vjerujući da joj je Padre Pio posljednja nada. Suprug je prvo odbijao ispuniti njezinu želju, no ipak je odlučio pristati pod jednim uvjetom: “U redu, ići ćemo, ali ja neću ulaziti u crkvu.” 

Supružnici su sa sinom stigli iz Ferrare baš u vrijeme kada je Gianna Vinci bila u molitvi s prijateljicama. 

“Molile smo krunicu satima”, prisjetila se Gianna četrdeset godina kasnije tijekom intervjua 2010. godine u Rimu. Ono što je tada vidjela ostalo joj je duboko urezano u sjećanje: 

“Gledale smo kako taj dječak ulazi u ispovjedaonicu Padra Pija i čule kako mu svetac govori: “Idi i reci svome ocu!” 

Dječak je poslušno izašao iz crkve, a samo nekoliko trenutaka kasnije ugledale smo oca kako plačući ulazi u crkvu i prostire se na pod. Shvatile smo da se dogodilo nešto izvanredno, ali što?

“Dječak je”, svjedoči Gianna, “na vratima crkve rekao ocu: “Tata, Padre Pio te zove da dođeš!” Uspostavilo se da je taj dječak do tog trenutka bio – gluhonijem!

Gianna je s velikim osmijehom dodala: “Njegov otac je pao na koljena, u suzama ponavljajući kako mu sin sada čuje i govori, a njegova je supruga u tom trenutku ozdravila od raka!” 

Nevini dječak tako je postao instrument po kojem je Bog ozdravio majku od opake bolesti i donio obraćenje njegovu ocu koji od tada nije prestajao blagoslivljati Gospodina svom svojom dušom za čuda koja im je udijelio po Padru Piju. 

(Izvorno svjedočanstvo: Gianna Vinci / Jose María Zavala: “Padre Pío: Los milagros desconocidos del santo de los estigmas”)

Padrepio.hr | Bitno.net