Neka je žena u svojoj muci došla ocu Piju i rekla mu: „Recite, oče Pio, zašto sam stalno bolesna? Već sam 30 godina bolesna. Mogu, doduše, voditi kućanstvo, ali teško.” Tada joj on odgovori: „To je velika milost. Gospodin te je izabrao da trpiš. Ti imaš dva brata. Oni žive u velikom grijehu. Tvoja ostala rodbina također nije nimalo bolja. Za ozdravljenje njihove duše ti ćeš patiti još samo dvije godine i onda ćeš ozdraviti. Tada će biti spašene sve te duše. Jer, svaka je patnja milost, makar mi to i ne razumjeli.”

Zato trebamo neprestano moliti: Gospodine, neka bude volja tvoja, iako to i ne razumijemo. Jer, što mi možemo Gospodinu dati bolje od toga da vlastitu patnju podnosimo strpljivo i s ljubavlju? Na taj način možemo spasiti svoju dušu i mnoge druge.

Gornji tekst je izvadak iz knjige Karla Wagnera “Potresno svjedočanstvo o ocu Piju”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.