Najnovija američka glazbena zvijezda Oliver Anthony u podcastu Joea Rogana kazao je da mu je vjera u Boga radikalno promijenila život te ga spasila od samoubojstva, prenosi Christian post.

Anthony je gotovo preko noći postao zvijezda nakon što je njegova pjesma “Rich Men North Of Richmond” koja govori o problemima američke radničke klase, izbila na prvo mjesto brojnih glazbenih top lista. Ono što je karakteristično za ovog 31-godišnjaka jest da nije glazbeni profesionalac nego za život zarađuje radeći fizičke poslove. Barem je tako bilo dosad.

Gostujući u najpopularnijem podcastu na svijetu Anthony je govorio o problemima koje je imao s mentalnim zdravljem, kazavši da je u jednom trenutku osjećao da je samoubojstvo “jedini izlaz”.

Usred tih borbi Anthony je doživio ono što je protumačio kao susret s Gospodinom dok je vozio kamion i obećao da će promijeniti svoj život.

“Jednostavno sam se osjećao beznadno, kao što se dijete osjeća beznadno kad ne možete pronaći svoje roditelje. Kao četverogodišnjak koji ne može pronaći svoje roditelje, nisam imao više ništa u sebi.

“Tada sam jednostavno odlučio, da ne mogu više, ali sam znao da postoje stvari koje još uvijek moram obaviti. U tom trenutku sam rekao Bogu: Daj mi snage da obavim ono što moram i odustat ću od svih gluposti. Odreći ću se trave, prestat ću se opijati, i prestat ću biti toliko ljut zbog brojnih stvari… krenut ću ispočetka i staviti Njega u fokus, a ne sebe.”

Nakon što je uspostavio odnos s Bogom, Anthony je rekao da mu se cijeli pogled na život promijenio: “Prestao sam brinuti o sebi i počeo sam brinuti o tome što bih trebao učiniti”, rekao je.

“U Bibliji se govori o tome da trebamo služiti… Odustao sam od svoje želje i volje i svega što želim učiniti.”

“Svi mi griješimo, i svi činimo gluposti; svi smo mi samo ljudi. Nitko nije poseban ni pravedan. Ljudi se ponekad ponašaju kao da su posebni i pravedni, ali svi smo mi isti… svi služimo nekom gospodaru bili mi toga svjesni ili ne, pa zašto ne dopustiti da to bude Gospodar koji upravlja svime”, dodao je.

Mladi američki glazbenik je kazao kako je uzeo Bibliju za svojeg vodiča kroz život, a s Roganom je podijelio i citat iz Knjige mudrih izreka za koji je kazao da mu je promijenio život. Riječ je o ulomku iz četvrtog poglavlja:

“Sine moj, pazi na moje riječi, prigni uho svoje mojim besjedama. Ne gubi ih nikad iz očiju, pohrani ih usred srca svoga. Jer su život onima koji ih nalaze i ozdravljenje svemu tijelu njihovu. A svrh svega, čuvaj svoje srce, jer iz njega izvire život. Drži daleko od sebe lažna usta i udalji od sebe usne prijevarne. Nek’ tvoje oči gledaju u lice i neka ti je pogled uvijek prav. Pazi na stazu kojom kročiš i neka ti svi putovi budu pouzdani. Ne skreći ni desno ni lijevo, drži svoj korak daleko odà zla” (Izr 4, 20 – 27).

“Cijela knjiga Izreka je takva”, ustvrdio je Anthony. “Nije nametljiva; nije ono što mislite. Riječ je o dobrom vodstvu, ona je kao dobro vodstvo koje biste kao otac željeli dati svome sinu.”