Jedan od najpoznatijih svjetskih propovjednika, Nick Vujičić, prošlog je tjedna gostovao u Bosni i Hercegovini te tisućama ljudi u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci svjedočio o Božjem utjecaju na svoj život.

Rođen bez ruku i nogu, Nick Vujičić nije dopustio da ga njegov invaliditet ograniči, nego ga je upotrijebio za proslavljanje Boga. “Moja prošlost je Njegova priča, Božja priča. On je imao plan od početka. Da podijelim svoju prošlost i Njegovu priču kako je stvorio čovjeka bez nogu i ruku”, rekao je Nick u razgovoru za N1.

“S deset godina sam pokušao počiniti samoubojstvo, s 13 godina sam ozlijedio stopalo igrajući nogomet. Nisam mogao hodati tri tjedna i tada sam prvi put bio zahvalan na svojim malim stopalima, umjesto da budem ljut zbog onoga što nemam”, ispričao je Vujičić o svojem iskustvu odrastanja bez ruku i nogu.

Život s njegovim invaliditetom, dakako, nije bio izazov samo za njega, nego i za čitavu obitelj, posebice za njegovu majku: “Rekla je da se ponekad probudila i živjela u noćnoj mori, ponekad je samo htjela pobjeći, bilo joj je vrlo teško. Trebalo joj je četiri mjeseca dok me nije uspjela držati u miru. Držala me i prije, ali tada se pomirila s tim i prihvatila. Ono što je bilo sjajno jest što su baka i djed s obje strane rekli da, ako me se želi odreći, oni će me uzeti. Tako da su roditelji imali obitelj, i crkvu, i to je bilo važno. Oni su rekli: ‘Ovdje smo za vas. Molit ćemo se za vas. Kako vam možemo pomoći?’”

Kaže kako je kroz život shvatio da je Bog stvaran, ne zato što je “vidio anđele”, nego zato što je “vidio demone”. “I to ne samo demone u Africi, Južnoj Americi, nego i u mojoj hotelskoj sobi u San Franciscu. A kad vidiš demone, poslije toga više nisi ateist. Tako da je za mene u traženju vjere, raja i vječnosti najvažnije pitanje: zašto postoji bol?”, ispričao Vujičić je te nastavio:

“I sada shvaćam, kad ne dobiješ čudo, ipak možeš biti čudo. Ruke i noge su super, ali ako me On može koristiti kao svoje ruke i noge i da mogu stajati ispred vrata pakla i preusmjeravati promet i da mi jedna osoba dođe u raju i kaže: ‘Bog je iskoristio tvoju priču kako bi mi pomogao da povjerujem da je raj stvaran’, zamisli kakvo je to zadovoljstvo u usporedbi s rukama i nogama i prstima.”

Cijeli razgovor s Nickom Vujičićem možete pogledati ovdje:

Ivo Džeba | Bitno.net