Christopher Booty, njegova supruga Kristin te dvoje njihove djece: Catherin i Maytham, bit će kršteni u crkvi Presvetog sakramenta u Oakland Parku na Veliku subotu te tako postati nova djeca Katoličke Crkve.

Njihova je priča prožeta traganjem za istinom koje je naposljetku njih i njihovu obitelj dovelo do njezine punine.

Govoreći o svome duhovnome putu, Christopher kaže da je odrastao bez duhovnog vodstva te da je kao tinejdžer istraživao različite vjerske organizacije.

“Odrastajući bez vjere, bez zajednice ljudi, želio sam biti dio nečega”, ispričao je gospodin Booty čije ga je istraživanje dovelo do toga da je 2012. godine postao musliman.

Kristin je, s druge strane, bila odgojena kao agnostik. U okruženju koje joj je govorilo da je nemoguće znati postoji li Bog ili zagrobni život, kaže kako je uvijek osjećala da joj je potrebno nešto čvršće i konkretnije, te je stoga i ona tragala za zajednicom.

„Uvijek sam tražila način kako da budem prihvaćena od strane svojih vršnjaka“, ispričala je. „Skakala sam od jedne zajednice do druge. Iskušala sam ateističku zajednicu i budizam. Na sveučilišnom kampusu sam pronašla muslimansku zajednicu.“

Christopher i Kristin su se upoznali preko Facebooka gdje su započeli komunikaciju, a krajem 2013. godine su se upoznali uživo. Prema njihovim riječima bila je to ljubav na prvi pogled koja je rezultirala brakom nekoliko mjeseci nakon prvog susreta.

Kristin se nakon vjenčanja preselila u Floridu kako bi započela život sa svojim suprugom, te se pridružila njegovoj islamskoj zajednici. No, bilo im je iznimno zahtjevno živjeti muslimanskim načinom života koji uključuje upute za svaki djelić života.

Christopher se istovremeno počeo mučiti s islamskom slikom Boga te počeo preispitivati islamske vjerske prakse. Pitanje koje ga je potaknulo na dublje razmišljanje bilo je: „Je li ovo ono što želim prenijeti svojoj djeci?“

U svojim duhovnim previranjima jednog su dana Christopher i Kristin odlučili posjetiti župu Presvetog sakramenta. Opisali su da su tamo pronašli sve ono što su tražili proteklih godina. „Osjećao sam se dobrodošao”, rekao je Christopher u razgovoru za Florida Catholic, list nadbiskupije u Miamiju. „Tamo su bili ljudi koji su htjeli razgovarati s nama.“

Par je nakon toga prošloga rujna ušao u proces kršćanske inicijacije odraslih što je bio odlučan korak na njihovom putu u Katoličku Crkvu. Bio je to polagan proces koji je započeo učenjem o vjeri i praksama te postepeno vodio rastu u njima.

Christopherovo prihvaćanje katoličke vjere povratak je vjeri njegovih predaka, budući da su njegovi djed i baka s očeve strane bili katolici. Djed je bio upravitelj radova Nacionalnog svetišta Bezgrešnog začeća u Washingtonu, zbog čega je njegovo ime upisano na memorijalni zid svetišta.

Za nedavnog posjeta Washingtonu, Christopher je na zidu Nacionalnog svetišta vidio upisano ime svoga djeda što ga je posebno dotaknulo. „Otišli smo na misu tamo. To je bio iznimno bitan trenutak za mene. Sjećam se da sam stajao tamo i plakao“, ispričao je.

“Važno mi je da moja djeca budu odgojena kao kršćani”, istaknuo je Christopher. “Živimo u vrlo opasnoj kulturi. Kristin i ja smo odrasli bez vodstva, bez vjerskog identiteta.”

“Stvari su postale mnogo bolje otkako smo došli u župu Presvetog sakramenta. Imamo svjetliju budućnost i imamo nadu.”

Ivo Džeba | Bitno.net