“U mojoj prisutnosti se ponašao kao da mu se žuri i sve je podnio stoički, ali se ubrzo rasplakao nad izgubljenim životom koji je doslovno držao u svojim rukama”

Foto: Shutterstock.com

Abby Johnson, jedna od najpoznatijih pro-life aktivistkinja i autorica svjetskog bestselera “Neplanirano”, na Facebooku je objavila status u kojem se prisjeća potresnog događaja iz razdoblja dok je još radila u klinici za pobačaje Planned Parenthood.

“Nedavno sam gledala dokumentarac o teksaškim rendžerima koji je na površinu izbacio uspomenu koju nikako ne mogu zaboraviti. Rendžeri su za nas Teksašane najbolji predstavnici zakona. Nose kaubojske šešire i uštirkane uniforme pa izgledaju kao da je George Strait (pjevač country glazbe) odjednom postao policajac. Oni su čvrsti dečki, onako teksaški čvrsti…

Jednoga dana je u našu kliniku Planned Parenthood došla žena koja je začela silovanjem. U takvim slučajevima smo bili dužni izvaditi pacijentici krv te posmrtne ostatke pobačenog djeteta prikupiti u jednu posebnu posudu. Nakon toga smo bočicu s krvlju i posudu s posmrtnim ostacima stavljali u poseban spremnik od stiropora, ispunili smo obrazac i čekali policiju. Po tu kutiju od stiropora bi najčešće došao lokalni policajac, ali toga danas se na vratima pojavio teksaški rendžer.

Odvela sam rendžera do laboratorija i potpisala obrazac, pa je on izašao s kutijom. Bio je to jednostavan posao. Međutim, nekoliko minuta nakon njegova izlaska odlučila sam izaći iz klinike kako bih pokupila kante za smeće. Primijetila sam da je rendžerov automobil još uvijek parkiran na prilazu.

Muškarac je sjedio spuštene glave. U ruci je držao kutiju od stiropora i plakao. U mojoj prisutnosti se ponašao kao da mu se žuri i sve je podnio stoički, ali se ubrzo rasplakao nad izgubljenim životom koji je doslovno držao u svojim rukama.

Pobačaj utječe na sve nas. On nije samo ženski problem ili nekakav uobičajeni medicinski postupak. Nepravda pobačaja stvara nepravdu za sve nas. Bol pobačaja uzrokuje bol u svima nama. Čak i najčvršći među nama plaču kada se suoče s tragedijom pobačaja. Čak i teksaški rendžer…”

I was watching a documentary about the Texas Rangers today and a memory came to mind that I had forgotten. For us…

Objavljuje Abby Johnson: ProWoman, ProChild, ProLifeČetvrtak, 26. prosinca 2019.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net