"NIŠTA NEKA TE NE STRAŠI"

Osjećate se uplašeno i uznemireno? Predlažemo vam ovu kratku, ali moćnu molitvu svete Terezije Avilske

Ako se danas nečega bojite, uplašeni ste ili nervozni, predlažemo vam da izgovorite riječi ove molitve i otvorite svoja srca Gospodinu

Foto: Unsplash

Strah je jedan od on onih osjećaja  s kojim se suočavamo na dnevnoj bazi. Plašimo se hoćemo li proći ispit, kako ćemo odraditi neku prezentaciju, hoćemo li dobiti otkaz, ili, još gore, bojimo se da ćemo nekoga izgubiti ili se razboljeti.

Međutim, Bog je obećao kako će nam pomoći nositi sve terete, pa tako  i naše strahove. Isus je rekao: “Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.”

Bog želi da u našim životima vlada mir. On nam želi pomoći, ali naša srca moraju biti otvorena za tu božansku pomoć. Sveta Terezija Avilska je napisala predivnu pjesmu koja se već godinama izgovora kao molitva, donosi Aleteia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, ako se danas nečega bojite, uplašeni ste ili nervozni, predlažemo vam da izgovorite riječi ove molitve i otvorite svoja srca Gospodinu.

„Ništa neka te ne straši,

Ništa ne uznemiruje.

Sve prolazi.

Samo Bog ostaje isti.

Tko je strpljiv sve postiže.

Tko ima Boga ima sve.

Jedino Bog dostaje.”

 

Sveta Terezija Avilska

Bitno.net


Objavljeno: 27. lipnja 2019.

Možda vam se svidi