Papa Franjo proglasio je posebnu crkvenu Godinu sv. Josipa koja će trajati do 8. prosinca 2021. U sklopu proglašenja Godine sv. Josipa, Sveti je Otac Franjo pozvao vjernike da se utječu velikom svecu, istaknuvši kako sv. Josipa trebamo moliti “samo za milost nad milostima: naše obraćenje”. Budući da je danas srijeda (koja je u latinskoj tradiciji posvećena ovom svecu), donosimo vam jednu molitvu ovom velikom svecu.

Sveti Josipe, s pouzdanim srcem pojavljujem se pred tobom. S pouzdanjem vjerujem da ti možeš sve kod Boga koji te je izabrao za hranitelja njegova ljubljenog sina Isusa Krista. O preblaženi sveti Josipe, koji si spasio Nebesko dijete od njegovih neprijatelja, hranio si neumornim marom i pratio i zaštićivao ga na svim njegovim putovima, uzmi sad poradi Isusa mene i moje u svoju zaštitu. Potrebni smo tvoje pomoći, tvojeg vodstva i tvoje zaštite. Pogledaj u kojoj se nalazim nevolji. Ti veliki i moćni zagovorniče, tako si bliz Božjem prijestolju. Tebi ne može Isus uskratiti nijedne molbe. Tako vapijem tvoju pomoć i zagovor u svojim sadašnjim brigama.

Sveti Josipe, već si mnoge uslišao. Svrni svoj pogled na mene i izmoli mi pomoć u nakani što ti je iznosim u poniznosti svojeg srca… Izmoli mi zbog svojih zasluga da mi Bog podari milost po Isusu Kristu našem Gospodinu. Amen.

Oče naš… Zdravo Marijo… i Slava Ocu…