O, Presveto Trojstvo! Koliko god dišem, koliko god mi srce kuca, koliko god mi krv kuca u žilama, toliko tisuća puta želim slaviti tvoje milosrđe.

Želim biti potpuno preobražena u tvoje milosrđe i biti tvoj živi odraz, Gospodine. Neka najveća od svih tvojih božanskih osobina – tvoje nepojmljivo milosrđe – prolazi kroz moje srce i dušu do mojih bližnjih.

Pomozi mi, Gospodine, da mi oči budu milosrdne tako da nikada ne sudim niti prosuđujem na temelju privida, nego da tražim ono što je lijepo u dušama mojih bližnjih i priteknem im u pomoć.

Pomozi mi da mi uši budu milosrdne tako da čujem potrebe svojih bližnjih i ne budem neosjetljiva na njihovu bol i vapaj.

Pomozi mi, Gospodine, da mi jezik bude milosrdan tako da nikada ne kažem ništa negativno o svojemu bližnjem, nego za svakoga nađem riječ utjehe i praštanja.

Pomozi mi, Gospodine, da mi ruke budu milosrdne i pune dobrih djela tako da činim samo dobro svojim bližnjima i na sebe uzimam teže i napornije zadaće.

Pomozi mi, Gospodine, da mi noge budu milosrdne tako da žurim priskočiti u pomoć svojim bližnjima i nadilazim svoj umor i svoju izmorenost. Moj je pravi odmor u služenju bližnjima.

Pomozi mi, Gospodine, da mi srce bude milosrdno tako da osjećam svu patnju svojih bližnjih. Nikada nikome ne ću uskratiti svoje srce. Bit ću iskrena čak i s onima za koje znam da će zloupotrijebiti moju ljubaznost. I zaključat ću se u premilosrdno Srce Isusovo. Svoju ću patnju nositi u tišini. Neka tvoje milosrđe, Gospodine, počiva na meni.

Ti mi zapovijedaš da živim tri stupnja milosrđa. Prvi: čin milosrđa – bilo koje vrste. Drugi: riječ milosrđa – ako ne mogu učiniti djelo milosrđa, pomoći ću svojim riječima. Treći: molitva – ako ne mogu iskazati milosrđe ni djelima ni riječima, uvijek ga mogu iskazati molitvom. Moja molitva dopire i do mjesta do kojih ne mogu doći u tijelu.

O, moj Isuse, preobrazi me u sebe jer ti si svemoćan.

Gornji tekst je izvadak iz knjige “Istinsko milosrđe” Jacquesa Philippea. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.