Duše Sveti, vječna ljubavi, koji izlaziš od Oca i Sina, bitna vezo njihova blažena jedinstva, koji se dovršavaš u vatri ljubavi nespoznatljivoga života; ti kojemu se sviđa zvati se Bog koji obraća i posvećuje duše, ulij svoju svjetlost, milost, vatru svoje ljubavi u duše tolikih kršćana koji žive kao da su zaboravili posvećujući pečat koji su primili na krštenju i izgledaju kao da se brinu samo za vremenite stvari.

Probudi ih iz njihove obamrlosti i dovedi do sveta življenja. Učini da u ravnodušnim i mračnim umovima zasja svjetlo tvoje istine; učini da suha i hladna srca osjete kako je slatka tvoja ljubav; pogrešne i bijedne volje pozovi, o, Božanski Duše, i vodi ih ti sâm ispravnu mišljenju.

Svim mlakim i svjetovnim dušama pridruži, o, beskonačna Dobroto, i moju. Neka me snaga tvoje ljubavi odvoji od svih zemaljskih stvari, spali i izvadi iz mojega srca svaki osjećaj koji nije svet, a tvoja milost i tvoji darovi za koje te molim neka me obogate koristima da me ti možeš predstaviti Isusu, mojemu Spasitelju, i reći mu: Za ovu dušu nisi uzalud dao svoju krv i život!

O, božanski Duše, Ljubavi vječna, žarko te molim da se založiš dovesti natrag duše Isusu. Pogledaj koliko ih demon želi ukrasti. Ti ih obrati, posveti i dovedi dobromu Isusu. Ne dopusti da te uzaludno zazivam i molim kao Boga koji obraća i posvećuje! Čemu bi nam služilo Spasiteljevo otkupljenje ako nas ti ne posvetiš i osposobiš da prihvatimo i živimo plodove otkupljenja? Obrati nas i posveti i ne dopusti da ikada postanemo hladni i nemarni jer to vodi u grijeh, a to je put u propast.

Duše Sveti, ja se sa svim dušama koje ti želim preporučiti utječem pod sjenu krila tvojih i često ću ponavljati sa svetom Crkvom: Pod sjenu svojih krila zaklanjam se!

O, Djevice, zaručnice Duha Svetoga, moli za nas!

Gornji tekst je izvadak iz knjige “Pobožnost Duhu Svetomu”. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.