„Kad sam se jutros probudio, počeo sam razmišljati o dječacima i djevojčicama koje će ove godine primiti prvu pričest. Tada sam pomislio da je netko od vas možda malo i zabrinut i možda razmišlja: ‘Ako ne budem išao na vjeronauk, možda će se moja prva pričest odgoditi!’”, priča Juan Manuel Cotelo, autor filma Najveći dar koji je odlučio doskočiti ovoj poteškoći na kreativan način.

Cotelo je odlučio snimiti i periodično objavljivati 40 kratkih vjeronaučnih lekcija u kojima na atraktivan, pristupačan i nadahnut način govori o temeljnim stvarima koje bi trebali znati oni koji će pristupiti prvoj pričesti, a dobro će doći i svima koji su neke stvari zaboravili ili im ih nitko nije protumačio na ovakav način.

Prva lekcija serijala naziva ‘Katekvizam’ donosi odgovor na pitanje “Što znači pričest?”, a brojni bi se mogli iznenaditi kada ustvrde koji je točan odgovor. U svakom slučaju, ove vjeronaučne lekcije s titlovima na hrvatski jezik bit će izvrsna prilika da izbrusite svoju vjeru i saznate nešto novo.

https://www.youtube.com/watch?v=sKKCCmVw2WQ

Bitno.net