Božićna misa

Sv. Faustina:

Odmah na početku svete mise obuzela me nutarnja sabranost, radost mi je ispunila dušu. Za vrijeme prinosa darova vidjela sam Isusa na oltaru u nestvarnoj ljepoti. Dijete je čitavo vrijemo gledalo sve oko sebe pružajući ručice. U vrijeme pretvorbe – Dijete nije gledalo u kapelicu već u nebo, a nakon pretvorbe ponovno je gledalo u nas, ali nakratko jer, kao i obično, svećenik Ga je prelomio i pojeo. Imalo je bijeli pojas. Drugi dan sam vidjela to isto, a tako i treći. Radost koju sam osjećala u duši teško je izraziti. To se viđenje ponovilo za vrijeme svih triju svetih misa. (Dn 347)

Molitva

Sv. Faustina:

O maleni Isuse, žarko Te molim, sve zatvori u dubine Svoga neshvatljivog milosrđa. O slatki, maleni Isuse, evo Ti moje srce. Neka Ti ono bude milo i ugodno boravište. O Neizmjerna Uzvišenosti, kako nam se milo približavaš. (Dn 228)

Ovdje ne prijete strašne munje velikoga Jahve, ovdje je slatki, maleni Isus. Ovdje se ne boji nijedna duša, makar se nije umanjilo Tvoja Veličanstvo, nego se samo skrilo. (Dn 845)

Nova godina

Sv. Faustina:

U prvom satu Nove godine dršćući i sa strahom pogledala sam u oči ovomu vremenu što dolazi. Isuse, Milosrdni, s Tobom ću poći hrabro i smjelo u borbu i boj. U Tvoje ću Ime sve činiti i sve pobijediti. Bože moj, Dobroto Beskrajna, molim Te, neka me uvijek i u svemu prati Tvoje beskrajno milosrđe. Ulazim u ovu godinu, strah me obuzima od života, ali mi Isus oduzima taj strah… (Dn 859)

Kod nas je običaj za Novu godinu izvlačiti posebnog zaštitnika za čitavu godinu. …na doručku, pošto smo se prekrižili, počelo je izvlačenje zaštitnika. Približivši se sličicama s ispisanim imenima zaštitnika, uzela sam jednu bez razmišljanja. Ipak nisam htjela odmah pročitati… Pogledah nakon malo vremena i pročitah: Zaštitnik za novu godinu: Presveta Euharistija…. (usp. Dn 360)

A koji će to svetac pratiti Tebe, dragi čitatelju, u ovoj novoj godini Gospodnjoj?

Molitva

Molim Boga za Vas po zagovoru Bogorodice Marije po riječima molitve sv. Faustine. I Vi molite za svoje bližnje:

Marijo, Majko Moja i Gospođo moja, predajem Ti svoju dušu i tijelo, život i smrt svoju, i ono što će nakon nje nastupiti. Sve predajem u Tvoje ruke, o Majko moja; prekrij moju dušu svojim djevičanskim plaštem i udijeli mi milost čistoće srca, duše i tijela. Brani me svojom snagom od svih neprijatelja, a osobito od onih koji svoju zloću skrivaju iza maske krjeposti. O, prelijepi Ljiljane. Ti si moje ogledalo, o, Majko moja. (Dn 79)

Preuzeto sa stranice bozjemilosrdje.net