Iako ne postoji savršena formula za dostizanje razine svetosti na kojoj bismo doista postali svecima, ima nekoliko karakteristika zajedničkih mnogim svecima. Dok proučavate živote svetaca, postane vam veoma jasno da je većina njih imala istinsku pobožnost i ljubav prema Majci Božjoj.

Sveci su odvajali vrijeme da odaju čast Mariji i da izgrade odnos s njom. Mnogi su bili blagoslovljeni vizijama Blažene Djevice, i dobivali su poruke izravno od nje. Čini se da su svi oni imali Mariju za uzor u poslušnosti, čistoći i poniznosti.

Dok se i sami trudimo postati svecima, obraćamo se Kraljici svih svetih kao svojoj vodilji. Danas vam predstavljamo nekoliko citata o Mariji, riječi svetaca o njoj koje možete razmatrati. Budite nadahnuti velikom ljubavlju koju su ovi sveci pronašli u Blaženoj Djevici.

Svetački citati o Mariji, Blaženoj Majci

Sveti Alfonz Marija Liguori: “Nakon ljubavi koju dugujemo Isusu Kristu, prvo mjesto u svojim srcima moramo dati ljubavi prema Njegovoj Majci Mariji.”

Sveti Bernard iz Clairvauxa: “U opasnostima, u sumnjama, u teškoćama, mislite na Mariju, zazivajte Mariju. Neka njezino ime uvijek bude na vašim usnama, i ne dajte da ga ikada nestane iz vašega srca.”

Sveti Maksimilijan Kolbe: “Nikada se ne bojte da previše volite Blaženu Djevicu. Ne možete je voljeti više nego što ju je Isus volio.”

Sveti Josemaría Escrivá: “Prije, kada ste pokušali sami, niste mogli. Sada ste se okrenuli našoj Gospi – a kako je s njom lako!”

Sveti Terezija iz Lisieuxa: “Koja je radost prisjetiti se da je ona naša Majka! Budući da nas ona voli i poznaje našu slabost, čega da se bojimo?”

Sveti Ljudevit Montfortski: “Nikada ne dajemo više časti Isusu nego onda kada častimo Njegovu Majku, a častimo je jednostavno i isključivo zato da bismo Njega što savršenije častili.”

Sveta Majka Terezija: “Ako se ikada tijekom svoga dana osjetite uznemirenima, zazovite Gospu. Samo izrecite ovu jednostavnu molitvu: ‘Marijo, Isusova majko, molim te, budi mi majka sada’. Moram priznati da ova molitva nikada nije zakazala.”

Sveti Pio iz Pietrelcine: “Uvijek ostanite blizu to nebeskoj Majci, jer ona je more koje moramo prijeći da bismo stigli do obala vječnoga sjaja.”

Sveti Ivan Marija Vianney: “Ako zazovete Blaženu Djevicu kada ste u napasti, ona će vam odmah doći u pomoć, a sotona će otići od vas.”

Sveti Bonaventura: “Ljudi se ne boje moćne neprijateljske vojske onoliko koliko se sile pakla boje imena i zaštite Marijine.”

Prijevod: Ana Naletilić