Duša se molitvom naoružava za svaku bitku. U kakvom god da je stanju duša, mora moliti. Duša čista i lijepa mora moliti, inače bi izgubila svoju ljepotu; moliti mora i duša koja teži čistoći, inače je ne bi postigla; moliti mora i tek obraćena duša, inače bi se ponovno vratila na staro; moliti mora i grešna duša, duša ukaljana grijehom, da bi mogla ustati. I nema duše koju molitva ne bi obvezivala jer sve milosti izviru iz molitve. (Dn 146)

Te noći, kada sam otišla na počinak, došla mi je jedna dušica i, kucajući o ormarić, probudila me tražeći molitvu. Htjela sam je upitati tko je, no zatomila sam svoju znatiželju i tu malo pokoru sjedinila s molitvom te je prikazala za nju. (Dn 516)

„Danas mi dovedi duše koje su u tamnici čistilišta i uroni ih u ponor mojega milosrđa. Neka rijeke moje Krvi ohlade njihov oganj. Te duše posebno ljubim jer daju zadovoljštinu mojoj pravednosti. U tvojoj je moći donijeti im olakšanje. Uzmi iz blaga moje Crkve sve oproste i prikazuj za njih… O, kada bi znala njihove muke, neprestano bi za njih prinosila duhovnu milostinju i plaćala njihove dugove mojoj pravednosti.“ (Dn 1226)

Večeras je umirao jedan muškarac, još mlad… Iznenada, čula sam ove riječi: „Izmoli ovu krunicu…“ (Dn 1035)

Bozjemilosrdje.net | Bitno.net