POVRATAK KUĆI K BOGU

Majka Terezija: Na času smrti, kada svi dođemo licem u lice s Bogom, bit ćemo suđeni po ljubavi

Kako je to krasno da možemo pomoći ljudima da odu kući Bogu radosno uz velik osmijeh. To je prava svetost pa pomažimo jedni drugima da rastemo u svetosti i ako smo sveti, bit ćemo jedno s Crkvom.

Foto: Flickr.com/wolfgangfoto

Ljubav, da bi bila istinska, mora postojati prije svega za moga bližnjeg. Ljubav prema bližnjemu dovest će me do istinske ljubavi prema Bogu. Ono što naša Braća i Sestre i suradnici diljem svijeta pokušavaju učiniti jest pretočiti tu ljubav prema Bogu u živo djelo.

U tvomu srcu

Upravo je sada jedan čovjek sišao niz stepenice. Njegova je supruga umrla prije nekoga vremena i on mi je pričao koliko mu nedostaje, koliko su se voljeli. “Vaša je supruga bila tako divna osoba, bila je blizu Bogu, a Bog je u vašemu srcu. Sada je otišla k Bogu tako da mora biti i u vašemu srcu.” Molio me da to ponovim i bio je sretan.

Ići kući radosno

Jednostavna dužnost za vas, za mene, za Biskupa i za Svetoga Oca, pa i sve druge, za toga čovjeka koji umire na ulici od gladi ili golotinje ili bilo čega drugog; to je jednostavna dužnost i mi smo stvoreni za to da budemo zaljubljeni u Boga – došli smo od Njega i moramo se Njemu vratiti. Imam jako lijepu jednostavnu priču. Neki dan smo digle čovjeka s ulice, umirao je od gladi, i donijele smo ga u naš dom. Nakon toga smo mu govorile o Bogu i dale mu ulaznicu za sv. Petra. A onda me taj čovjek pogledao i rekao: “Sestro, ja odlazim kući k Bogu.” Zatim je umro s takvim prekrasnim osmijehom na licu. Idem kući k Bogu i umro je. Kako je to krasno da možemo pomoći ljudima da odu kući Bogu radosno uz velik osmijeh. To je prava svetost pa pomažimo jedni drugima da rastemo u svetosti i ako smo sveti, bit ćemo jedno s Crkvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na času smrti, kada svi dođemo licem u lice s Bogom, bit ćemo suđeni po ljubavi: koliko smo ljubili; ne koliko smo učinili, nego koliko smo ljubavi uložili u svoje djelovanje.

Gornji tekst je izvadak iz knjige “Gdje je ljubav, ondje je i Bog”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 8. listopada 2017.

Možda vam se svidi