U današnje vrijeme lako je osjećati strah od budućnosti, a osjećaj vlastite slabosti i nesigurnosti može izazvati tjeskobu. Citati iz Biblije i misli svetaca mogu nam pomoći umanjiti strahove i dati nadu za budućnost. Ova tri citata ohrabrit će nas i ojačati u teškim situacijama.

1. “Ohrabrite se i budite odlučni! Ne bojte se i nemojte predati pred njima. Ta sam Jahve, Bog tvoj, ide s tobom; neće te zapustiti niti će te ostaviti.” (Pnz 31,6)

2. “Čini ti se da je čitav svijet protiv tebe. Nigdje ne vidiš izlaza. Stvarno, ovoga puta je nemoguće svladati poteškoće. Ali, zar si već zaboravio da je Bog tvoj Otac? Jedan svemogući, sveznajući, milosrdni Otac? On ti ne može poslati nikakvo zlo. Ovo što ti sada zadaje brigu dobro je za tebe, iako su tvoje ljudske oči sada slijepe i to ne možeš shvatiti. Omnia in bonum! Gospodine, neka se sada i uvijek ispunja tvoja sveznajuća Volja!” (sv. Josemaria Escriva, Križni put, 9)

3. “Ne zamaraj se stvarima koje stvaraju zabrinutost, nemir i tjeskobu. Potrebno je samo jedno: uzdići duh i voljeti Boga.” (sv. Padre Pio)