Sveta Faustina njegovala je duboku pobožnost prema svetomu Josipu. Bio je i zaštitnik Družbe sestara Naše Gospe od Milosrđa kojoj je pripadala… Jedan od bočnih oltara u kapelici sestara u Krakovu posvećen je sv. Josipu… Redovito mu je molila i ovu molitvu:

Spomeni se, čisti zaručniče blažene Djevice Marije, te slatki moj zaštitniče sveti Josipe, kako se još nije čulo, da se itko u tvoju zaštitu preporučio i u tebe pomoć tražio, a da je nije dobio. S tim pouzdanjem dolazim i ja preda te, pa ti se preporučujem. Nemoj prezreti moje molitve, poočime Isusov, nego je milostivo primi i usliši. Amen.

Iz Dnevnika sv. Faustine o sv. Josipu:

Sveti Josip je želio da njegujem stalnu pobožnost prema njemu. Želio je da svakodnevno molim tri OčenašaZdravomarije i Slava Ocu i jednom Spomeni se 1. Pogledao me velikom blagošću, dao mi osjetiti da brižno bdije nad ovim djelom i obećao mi svoju posebnu pomoć i zaštitu. Svakodnevno molim te molitve koje je tražio i osjećam njegovu osobitu zaštitu. (Dn 1203)

Izvor: S. M. Faustina, Dnevnik. Milosrđe Božje u mojoj duši, Družba svećenika Srca Isusova, dehonijanci, Zagreb 2016., bozjemilosrdje.net

Footnotes

  1. Spomeni se… molitva sv. Bernarda, prvotno posvećena Blaženoj Djevici Mariji, koja je prilagođena štovanju sv. Josipa, i koja se nekada svakodnevno molila u Družbi Naše Gospe od Milosrđa. Zastupljena je i u molitveniku Srce Isusovo spasenje naše, Družba Isusova, Zagreb, str. 134