Jeste li trenutačno u stanju iščekivanja? Možda čekate na posao, ozdravljenje, obnovu veze ili mudrost kako biste znali kamo vam je poći. Svima nam je poznato to stanje iščekivanja. Prolazimo to mnogo puta tijekom svog života. Međutim, često se može dogoditi da nam duh klone tijekom takva razdoblja. Nekada nam srca otežaju zbog briga i sumnji. Ponekad se pak pitamo je li nas Bog zaboravio ili je digao ruke od nas.

I psalmistu je stanje čekanja bilo dobro poznato. Njegov vapaj “Ta dokle, Jahve, ćeš me zaboravljati? Dokle ćeš skrivati lice od mene? (Psalam 13,1) odzvanja u našim srcima u takvim trenucima. Psalmist je zavapio Bogu u molitvi, i mi bismo isto trebali učiniti. Ako ste trenutačno u stanju iščekivanja, onda je ovo molitva za vas.

Nebeski Oče,

dolazim pred tebe srca prepuna različitih misli i osjećaja. Uznemiren sam i nisam siguran što trebam učiniti i kamo poći. Osjećam se slabo i bespomoćno. Bez snage sam i brinem što će se dogoditi i hoću li imati snage s tim se nositi. Duboko u sebi se pitam koliko još moram čekati. Hoću li zauvijek ostati u ovom stanju čekanja? Zašto sam uopće ovdje? Što se događa, Gospodine? Ipak, najviše se pitam, gdje si ti? Zašto mi nisi odgovorio kad sam ti vapio upomoć?

Čak i dok ovo molim, znam kako si baš ondje gdje si rekao da ćeš uvijek biti. Nikada me nisi ostavio i nikada me nećeš zaboraviti. Čuješ svaki moj vapaj. Ne samo da ih čuješ, nego kako je David napisao u Psalmu 139, izdaleka ti već moje misli poznaješ. Točno znaš sve što se odvija u mom životu i znaš što se sve treba dogoditi. Sve se događa tvojom voljom i ti bdiješ iznad svega. Ni vrabac ne pada s grane bez tvoje volje i ti poznaješ broj mojih vlasi. Nikad nisi iznenađen, čak ni oko ovog mog problema danas. Znaš točno zašto se ovo događa i to ćeš upotrijebiti na svoju slavu, a za moje dobro.

Oprosti mi jer se brinem oko ove situacije na ovakav način. Oprosti mi jer sumnjam u tvoju ljubav i skrb za mene. Oprosti mi jer sam nezadovoljan dok iščekujem što bi se trebalo dogoditi. Oprosti mi moju nestrpljivost. Oprosti mi jer nisam potražio tebe i jer sam dopustio da ove trenutačne okolnosti izgledaju veće od tvoje milosti i dobrote. Stvori u meni čisto srce. Pomozi mi spoznati sve lažne ljubavi i idole koji su se nastanili u mom srcu. Pomozi mi uvidjeti sve ono na što sam navezan jer mislim kako će me to usrećiti i ispuniti, a to nisi ti. Pomozi mi pokajati se i vratiti se tebi, svojoj jedinoj pravoj ljubavi.

Kao što prorok napisa u Tužaljkama: “Dobro je u miru čekati spasenje Jahvino” (3,26). Pomozi mi zapamtiti kako je dobro čekati na tebe. U ovom stanju iščekivanja, pomozi mi spoznati sve što si za mene učinio po Isusu Kristu. Pomozi mi shvatiti kako je tvoja milost dovoljna ne samo da me spasi od grijeha, nego da me krijepi i održava svaki dan života moga. Tvoja milost djeluje trenutačno u meni, mijenja me i oblikuje više na sliku tvog Sina. Ništa me ne može razdvojiti od tebe. Počivam sigurno u tvojoj ljubavi.

Pomozi mi uvidjeti sve više radosti koja dolazi od poznavanja tebe. Daruj mi radost u Isusu, radost jer sam tvoje dijete, i radost jer znam kako si ti uvijek sa mnom. Daj mi ugledati nadu u tvojoj Riječi kako je psalmist napisao: “U Jahvu ja se uzdam, duša se moja u njegovu uzda riječ.” (Psalam 130,5)

Daj mi živjeti za tebe čak i dok čekam. Pomozi mi da budem poslušan i ostanem vjeran, bez obzira koliko dugo bio u ovom stanju čekanja.

To te molim, u Isusovo ime,

Amen.

Christina Fox | www.ibelieve.com

Prijevod: T.S. | Bitno.net