Dana 14. svibnja 1992. liječnici nazočni na zasjedanju Consulte Medice pri Kongregaciji za proglašenje svetaca jednoglasno su ustvrdili da je ozdravljenje Amerikanke Maureen Digan medicinski neobjašnjivo. Ta je odluka omogućila beatifikaciju sestre Marije Faustine Kowalske. Evo što je sama Maureen ispripovjedila o svojemu ozdravljenju:

“Kada sam imala 15 godina, oboljela sam od bolesti koja se zove limfedem. U idućih pet godina imala sam 50 operacija i zahvata. Deset sam godina provela po bolnicama. Hospitalizacije su trajale od jednoga tjedna do 12 mjeseci. U dobi od 19 godina operirala sam kralježnicu i sljedeće sam dvije godine bila paralizirana od struka na dolje. Prvu amputaciju napravili su mi kada sam imala 20 godina. Međutim, bolest je i u ostatku noge toliko napredovala da su mi morali amputirati nogu sve do kuka. Moj suprug Bob, čovjek velike vjere i molitve, osjetio je da mora odvesti svoju obitelj – mene i sina, također bolesnoga – u Poljsku. Otišao je na Eden Hill u Stockbridge gdje je razgovarao s ocem Serafimom Michalenkom i pitao ga može li putovati s nama u Poljsku. O. Serafim, koji je veoma upućen u život i duhovnost sestre Faustine, dobio je dopuštenje od svojih poglavara i tako smo zajedno krenuli na teško putovanje u Krakov. Kada smo stigli, 28. ožujka 1981., ispovjedila sam se: bila je to moja prva dobra ispovijed u mnogo godina. Osjećala sam da sam malo bliže Isusu i sestri Faustini, ali ne posve. Te smo se večeri molili za ozdravljenje kraj Faustinina groba. Prožimale su me sumnja i nevjera, ali rekla sam sestri Faustini:

‘Dobro, sestro Faustino, napravi nešto s tim.’ U tomu je trenutku bol nestala, a oteklina splasnula. Pomislila sam da su to simptomi živčanoga sloma jer nisam vjerovala u čuda. Napunila sam cipelu papirnatim maramicama kako nitko ne bi primijetio da više nema otekline. Prestala sam piti lijekove. Od toga trenutka moja je bolest potpuno nestala. Četiri su liječnika ustvrdila da je bolest koju sam imala neizlječiva, da se nikada ne povlači i da na nju ne djeluju nikakvi lijekovi.”

Gornji tekst je izvadak iz knjige “Dokazi nadnaravnoga”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.