DUHOVNA PRIČA

Tajna sretnog čovjeka

Bog je pozvao anđela i rekao mu da pođe i upita čovjeka što mu treba. Dobit će što god zaželi…

Bio neki čovjek tako dobar i velikodušan da ga je Bog odlučio nagraditi. Pozvao je anđela i rekao mu da pođe i upita čovjeka što mu treba. Dobit će što god zaželi.

Anđeo se ukaže dobromu čovjeku i prenese mu Božju poruku. Dobri čovjek mu odgovori: “Ja sam sretan, imam sve što želim.”

Anđeo ga pouči da bude pristojan i ipak primi dar koji mu Bog nudi. Čovjek tada reče: “Dobro, želim da svi koje susretnem budu sretni, a da ja o njihovom sreći ništa ne znam.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od toga časa gdje god bi se pojavio dobri čovjek, suha stabla bi prolistala, životinje bi postale pitome, ljudi su ozdravljali od svojih bolesti, potištenima i razočaranima se vraćala volja za životom, posvađani su se mirili, tjeskobni rješavali svoje probleme.

O svemu tome on nije ništa znao, ništa nije očekivao, niti na bilo što bio ponosan. Zanemarujući sve, zadovoljan i sretan išao je naprijed usrećujući druge.

Bruno Ferrero

Gornji tekst je izvadak iz knjige “365 malih priča za dušu 2”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net.


Objavljeno: 17. siječnja 2020.

Možda vam se svidi