Nije ih poznavala pa im je rekla: “Mislim da vas ne poznajem, ali mi se čini da ste gladni. Molim vas uđite i pojedite nešto.” Starci su je upitali: “Je li Vaš muž doma?” – “Ne”, odgovorila je, “nije.” – “Onda moramo otići”, rekli su.

Navečer kada joj se muž vratio, žena mu je ispričala o susretu sa starcima. “Sada im možeš reći da sam se vratio i pozvati ih unutra”, rekao je muž, i žena je otišla pozvati starce na večeru. “Na žalost, ne možemo svi prihvatiti Vaš ljubazni poziv”, rekli su joj starci. “Zašto ne?”, upitala je iznenađena žena. Jedan od staraca pokaza na drugog i reče: “Njegovo ime je Bogatstvo.” Potom pokaza na trećega i reče: “Njemu je ime Uspjeh. A meni je ime Ljubav. Pođi k mužu i skupa odlučite kojega biste od nas trojice pozvali unutra.”

Žena se vratila u kuću i ispripovijedala mužu. Muž presretan reče: “Super! Pozovi Bogatstvo da sa svim i svačim napuni našu kuću!” Ona pak nije bila zadovoljna njegovim prijedlogom: “Zašto radije ne bih pozvala Uspjeh?” Razgovor je slušala njihova kći i sva oduševljena rekla: “Zar ne bi bilo bolje pozvati Ljubav? Naš dom bi potom bio napunjen Ljubavlju!” Poslušavši savjet njihove kćeri, muž je rekao ženi: “Pođi van i zamoli Ljubav neka bude naš gost. “Žena je pošla van i upitala: “Tko je od vas Ljubav? Molim neka dođe i bude naš dragi gost.” Ljubav je sjedila u invalidskim kolicima i skupa s njima odvezla se u kuću. Druga dva starca su krenula za njom. Zaprepaštena žena je upitala zašto idu i Bogatstvo i Uspjeh, kada je ona pozvala samo Ljubav? Starci su u jedan glas odgovorili: “Da si pozvala Bogatstvo ili Uspjeh, druga dva bi bili otišli. No, ti si pozvala Ljubav i kamo god Ona ide, nas dva je slijedimo!”

Nepoznati autor