PRIČA IZ DRUGOG SVJETSKOG RATA

Čudo svetog Josipa… i jedna mala maca

Za vrijeme Drugog svjetskog rata, poljske časne sestre vodile su sirotište u Varšavi. U tom području ljudi su bili vrlo siromašni i časne su preživljavale uz pomoć Božje Providnosti. Jednog su dana ostale bez mlijeka za siročad što je moglo ozbiljno ugroziti zdravlje djece. Što su mogle učiniti?

sveti josip, kad sveti Josip daruje

Foto: Pinterest.com

U toj je nevolji sestra nadstojnica zamolila sestru Ewu – kuharicu da napiše molbu svetom Josipu i da je stavi iza njegove slike, kao što je to bio običaj u njihovoj zajednici. Ponekad su sestre umjesto pisane riječi samo nacrtale što im treba. No, gledajući u papir ispred sebe, sestra Ewa bila je posve zbunjena – kako može prikazati mlijeko koje je bijelo kao i papir? Ipak, obavila je zadatak kako je najbolje znala.

Sutradan je neki čovjek iz grada pokucao na vrata samostana. Htio je samo pozdraviti sestre i donijeti im maleni poklon. Sve su časne bile radosne jer su mislile da je stiglo mlijeko. No, na njihovo veliko iznenađenje i razočaranje, uvidjele su da im je posjetitelj na poklon donio – običnu mačkicu! Kakav neobičan poklon! Uočivši blijedi izraz oduševljenja na njihovim licima, čovjek ih je upitao:

“Trebate li nešto određeno?”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da, zaista nam je potrebno mlijeko”, odgovorile su sestre uglas.

“Mlijeko?” uskliknuo je posjetitelj, “imam ga u izobilju! Donijet ću vam ga čim prije budem mogao!”

Mlijeko je dostavljeno istoga dana. Nadstojnicu je, međutim, još uvijek kopkao onaj poklon u obliku mačke pa je zamolila sestru Ewu da joj pokaže molbu koju je ostavila za svetog Josipa. Kad je ugledala crtež, prasnula je u smijeh. Sestra Ewa bila je nacrtala mačku kako iz posude pije mlijeko! Sveti Josip u svojoj je dobroti ispunio njihov zahtjev. Prvo je dostavio mačku, a onda je kao dodatak dostavio i mlijeko!

Gornji tekst je izvadak iz knjige Sestre Emmanuel Maillard Skriveno Dijete Međugorja. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net.

 

Objavljeno: 29. travnja 2016.

Možda vam se svidi