Autori slika su anonimna ekipa s Facebook stranice Progressus ad infinitum, koja je pokrenuta prije nekoliko mjeseci, a već je postala kultna među mladim katolicima u Hrvatskoj.

Nakon veličanstvene nedjeljne pobjede “Vatrenih” nad Danskom u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji internetom su se proširili genijalni memovi s članovima Hrvatske reprezentacije u glavnoj ulozi.

Slike junaka večeri Danijela Subašića s natpisima “Santo subito” (“Svetac odmah” – talijanski izraz korišten povodom smrti Ivana Pavla II.) i “Suba contra gentiles” (varijacija na naziv djela svetog Toma Akvinskog “Summa contra gentiles” – “Suma protiv pogana”) kao i hrvatske reprezentacije nakon prolaska u četvrtfinale sakupile su tisuće lajkova na Facebooku.

Autori slika su aninomna ekipa s Facebook stranice Progressus ad infinitum, koja je pokrenuta prije nekoliko mjeseci, a već je postala kultna među mladim katolicima u Hrvatskoj.

Iako su trenutačno najviše posvećeni nogometu, najčešća “meta” su im sekularizam, antikatolicizam i zloupotrebe u crkvenoj liturgiji, a osobito pjesma “Velik si” koja se u hrvatskim crkvama pjeva i kad treba i kad ne treba.

Kvalitetan humor kojim komentiraju aktualne događaje u svijetu i Crkvi privukao je već više od 4600 fanova. Donosimo vam neke od njihovih odličnih memova:

Evo i ovako, zaslužio je! ❤️❤️💪💪

Objavljuje Progressus ad infinitumNedjelja, 1. srpnja 2018.

🙌🙌🙌

Objavljuje Progressus ad infinitumPonedjeljak, 2. srpnja 2018.

Marš na institucije!!! 🆘🆘🆘
Sekularisti na aparatima!!! 😱😱😱

Objavljuje Progressus ad infinitumSrijeda, 30. svibnja 2018.

😂

Objavljuje Progressus ad infinitumPetak, 15. lipnja 2018.

Konačno!!! Konačno!!! <3

Objavljuje Progressus ad infinitumNedjelja, 1. travnja 2018.

Njihovu Facebook stranicu možete posjetiti OVDJE.

Bitno.net