Bitno.net, najčitaniji vjerski medij u Hrvatskoj (a i šire), od danas ima novi, osvježeni dizajn.

Portal nije doživio neke drastične zahvate u svom izgledu, ali su velike promjene implementirane ispod “haube”.

Optimizirali smo portal prvenstveno za mobilne uređaje te znatno srezali “težinu” samog portala što bi trebalo značajno utjecati na brzinu samog učitavanja. Portal smo također postavili na stabilnije “noge” što će nam omogućiti i lakšu nadogradnju te postupne promjene dizajna u bliskoj budućnosti.

Promijenili smo i font kojim smo nastojali pridonijeti većoj čitljivosti članaka, a izgled kategorija značajno smo pojednostavili.

Bitno.net sada prati najmodernije standarde u razvoju mrežnih stranica.

Rast čitanosti i porast broja fanova

Implementacije promjena dizajna poklopile su se s porastom sadržaja, čitanosti i povjerenja te novim izazovima koje je pred nas stavila 2020. godina.

Bitno.net u prva je četiri mjeseca ove godine ostvario rekordne rezultate na nekoliko polja.

Premda našu malu redakciju čine samo tri novinara, uspjeli smo, pod vodstvom novog glavnog urednika Ante Mikića te uz pomoć stalnih i povremenih vanjskih suradnika, na kvalitetan, pošten i pravovremen način izvještavati iz vjerskog kuta o svim relevantnim temama, a posebno o teškoćama koje su zadesile svijet i našu zemlju: pandemiji koronavirusa te potresu u Zagrebu.

Naš rad na najljepši ste način honorirali upravo vi – naši čitatelji! Zahvaljujući vama, prvi smo put ‘probili’ brojku od milijun korisnika u razdoblju od trideset dana, a u ožujku smo imali i gotovo šest milijuna klikova prema podacima Google Analyticsa.

Također, nedavno smo na Facebooku dosegnuli novi vrhunac od 150 000 lajkova, dok na Instagramu bilježimo više od 22 000, a na Twitteru 2000 pratitelja.

Iznimno smo ponosni i zahvalni što smo vam u ovo teško vrijeme bez svetih misa i sakramenata mogli služiti kao servis za molitvu i praćenje vjerskih obreda.

Zaključno s današnjim danom kombinirano ste kliknuli gotovo 350 000 puta na tekstove s rasporedima misnih slavlja, a gotovo 300 000 puta preko našeg ste servisa molili krunicu Božjeg milosrđa.

Također, redovito ste pratili i rasprave koje je ova nova situacija iznjedrila u Crkvi, a u kojoj smo služili kao platforma za različita mišljenja: od don Josipa Mužića i Valentina Findrika s jedne, do Tončija Matulića i Dragana Muharema s druge strane.

Vaša želja za pobožnošću i blizinom euharistijskog Isusa bili su nam dodatna inspiracija i poticaj da vam još više služimo.

I dalje nam treba vaša podrška

Pandemija koronavirusa naštetila je mnogim tvrtkama, obrtima i radnicima, a nije zaobišla ni nas.

Vrijeme krize nezahvalno je za neprofitne medije kao što je naš, a koji žive pretežito od donacija.

Stoga vas želimo zamoliti, već zahvalni na velikoj podršci koju nam pružate na različite načine, da i novčanim prilogom, koliko je to u vašoj mogućnosti, podržite naš rad.

To možete učiniti na razne načine, a mi vam želimo preporučiti naš Klub prijatelja.

Članovi Kluba prijatelja portala Bitno.net mogu postati svi oni koji čitaju i cijene ovaj portal te koji žele podupirati naš rad sukladno svojim mogućnostima, a u minimalnom mjesečnom iznosu od 8 kn, odnosno godišnjem iznosu od 96 kn. Članstvo možete otkazati u svakom trenutku, bez ikakvog obrazloženja.

Također, članovima Kluba nudimo i razne pogodnosti u suradnji s našim partnerima.

Više o Klubu prijatelja, načinu prijave te pogodnostima možete pročitati OVDJE.

Vaš Bitno.net