Indija

Vjerska organizacija “Evanđelje za Aziju” čiji je glavni cilj naviještanje evanđeoske poruke azijskom stanovništvu iznijela je zabrinjavajuće podatke o povećanju progona kršćana. U posljednjih su deset godina progoni i netrpeljivosti porasli u omjeru 10:40. Samo u Indiji je zabilježeno povećanje napada na kršćane od nevjerojatnih 400% .

Predsjednik organizacije Yohannan rekao je kako oni koji nisu osobno doživjeli vjerski progon ne mogu u potpunosti shvatiti što to znači primati prijeteće poruke, što to znači kada ti biva uništen vlastiti dom i kakav je osjećaj gledati odvođenje i zatvaranje svojih najmilijih, a sve to zbog vjere u Isusa Krista.

“U 14 zemalja u kojima djelujemo, progoni su nažalost postali sastavni dio poslanja osobito za one koji su izravno uključeni u misionarski rad”, rekao je Yohannan.

Glavni instrument Hindu nacionalista je prisilno obraćenje na hinduizam. Mnogi su ubijeni zbog iskazivanja vjere u Isusa Krista, dok su drugi prisiljeni voditi potpuno skriven život.

„Isus je poslao svoje učenike ‘kao ovce među vukove’, povijesno i biblijski gledano progoni su oduvijek bili sastavni dio naviještanja Riječi”, dodao je Yohannan.

Na proslavi Svih svetih azijske crkve molile su za one vjernike koji trpe zbog vjere. Yohannan je istaknuo: “Ova molitva i probuđivanje svijesti o ozbiljnom problemu dodatno jačaju i ohrabruju braću koja su izložena neprijateljskom okruženju, posebno mislim na one koji žive u izoliranim područjima te se često osjećaju sami u ovoj bitki.”

Žarišta molitve bile su države Nepal, Butan, Somalija i Jemen.

J.J. | Bitno.net

Foto: www.asianews.it