Sveučilište u Torontu ukinut će jedan dio ‘unisex’ kupaonica, nakon što su dvije djevojke sredinom rujna postale žrtve voajerizma, javljaju Toronto Star i Life Site News.

Incidenti su se dogodili u jednoj od zajedničkih prostorija za tuširanje gdje su određene osobe snimale mobitelom, preko odvajajućih pregrada, djevojke tijekom tuširanja. Stoga je uprava fakulteta odlučila zamijeniti zajedničke prostorije zasebnim kupaonicama za „one koji se osjećaju muškarcima i one koje se osjećaju ženama“, izjavila je Melinda Scott, prodekanica za studente.

Unatoč tome po jedna ‘unisex’ prostorija za tuširanje ostat će na svakom katu pojedine zgrade na Sveučilištu.

Uprava fakulteta naziva ovo „privremenim mjerama“ koje će se provoditi tijekom preispitivanja dosadašnje ‘unisex’ politike.

Mnogi za incident krive samo Sveučilište koje već godinama prakticira ovakvu politiku.

„Morate se pitati koji je luđak došao na ovako ‘dobru’ ideju“, rekao je Walter Heyer, nekad i sam transrodna osoba, koja je promijenila svoj muški spol u ženski, a danas vodi internetsku stranicu sexchangeregret.com: „Dati priliku ijednom momku da bude u sobi za tuširanje s djevojkom znači tražiti nevolju.“

Sveučilište je već godinama poznato po isključivo zajedničkim prostorijama za tuširanje za žene i muškarce koje su uvedene kako bi „postojalo mjesto koje će biti inkluzivno za transrodne osobe“.

Tino Krvavica | Bitno.net