Crkva

Republikanski senator Jim Sensenbrenner predložio je zakon za zaštitu vjerske slobode u Americi, a ako bude usvojen, organizacije i vjerske ustanove neće plaćati sankcije i porezne kazne predviđene za poslodavatelje koji iz vjerskih i moralnih razloga ne žele udovoljiti obvezi da za svoje zaposlenike priskrbe abortivne i kontracepcijske pripravke, prenosi agencija Cns.

Iskustvo Liberije, Afrike i drugih zemlja u svijetu svjedoči da će oružana nasilja i ratovi bez jakog međunarodnog ugovora o trgovini oružjem i nadalje biti potpirivani neodgovornim prebacivanjem oružja – izjavila je liberijska predsjednica Ellen Johnson Sirleaf ističući važnost konferencije UN-a za sporazum o trgovini konvencionalnim oružjem.

U Španjolskoj je 5. srpnja pokrenuta kampanja „Pobačaj nula“. U cijeloj će se zemlji odražavati manifestacije da se prvog ministra Mariana Rajoya podsjeti na njegovo predizborno obećanje da će štiti život i materinstvo. Kampanju je organizirala udruga ‘Pravo na život’ koja se od samog osnutka bori za rađajući život i za majčinstvo. Početak kampanje nije slučajno odabran, naime 5. je srpnja druga obljetnica usvajanja zakona o pobačaju, čija je primjena omogućila dvjesto trideset tisuća pobačaja. Udruga namjerava tijekom ljeta i jeseni prikupiti više od milijun potpisa da se zakon o pobačaju zamijeni zakonom za potporu ljudskom životu i materinstvu. (rv/bitno.net)