Papa se Franjo u srijedu 6. studenog susreo s venezuelanskim oporbenim čelnikom i bivšim predsjedničkim kandidatom Henriqueom Caprilesom, piše Romereports. Tijekom 20-minutne privatne audijencije, Capriles je zamolio Papu da Crkva posreduje u napetoj političkoj situaciji u Venezueli. Papa je odgovorio na njegovu molbu.

– Rekao je da Crkva razumije trenutnu situaciju te da vjeruje da će uz pomoć dijaloga i preko Venezuelanske biskupske konferencije i kardinala, vidjeti kako može pomoći.

Budući da je novi vatikanski državni tajnik mons. Parolin bio apostolski nuncij u Venezueli, Capriles je zaključio da Crkva svojim posredovanjem može odigrati značajnu ulogu.

– Mons. Parolin poznaje situaciju u venezuelanskom društvu jer je upravo napustio nuncijaturu u našoj zemlji. Siguran sam da zahvaljujući svom trenutnom položaju u Vatikanu može uvelike pomoći u ostvarivanju dijaloga.

Tijekom audijencije Capriles je poklonio Papi sliku Naše Gospe Comorotske, zaštitnice Venezuele, koju su napravili politički zatvorenici. Također mu je poklonio pisma venezuelanskih redovnika.

Capriles je priznao da je zatražio Papinu pomoć jer smatra da je Crkva iznad politike.

Papa Franjo susreo se s venezuelanskim predsjednikom Nicolasom Madurom još u srpnju, prije nego što je otputovao u Brazil.

(Romereports/Bitno.net)