topic

Foto: @JMZavalaOficial

Nevjerojatna fotografija pojavila se ovih dana na internetu – na njoj je prikazan kip Gospe Lurdske koji je nakon požara koji je poharao sve okolo ostao čudesno netaknut, zajedno s cvijećem oko sebe.

Ovaj čudesan događaj desio se u vojnoj bazi El Goloso, nedaleko od Madrida, a o njemu je izvijestilo nekoliko španjolskih medija.

U vojnoj bazi izbio je požar koji je uskoro potpuno izmakao nadzoru i počeo uništavati vegetaciju. Kako su izvijestili mediji, nakon što su vatrogasci ugasili požar vidjeli su prizor za koji nisu imali nikakva objašnjenja. Usred vatrom poharanog zemljišta stajao je potpuno netaknut kip Gospe Lurdske. Ne samo to, nego je i zemlja oko njega na kojoj se nalazilo cvijeće ostala netaknuta i požar ju je potpuno izbjegao.

Požar se dogodio krajem prošlog mjeseca, nakon čega se fotografija pojavila na internetu i počela se širiti virtualnim svijetom. Mnogi su sumnjali kako je riječ o klasičnoj internetskoj prevari (hoax), ali nakon što je nekoliko ozbiljnih medija potvrdilo priču i autentičnost fotografije, sumnja je nestala.

Inače, taj kip Gospe Lurdske nekada je korišten na vojnim procesijama i proslavama u toj istoj vojnoj bazi, a većina vojnika nije niti znala da se tamo nalazi, jer je bio obrastao raslinjem.

Naravno, svatko od nas može na ovaj događaj za koji očito nema racionalnog objašnjenja reagirati na različit način. Ono što je u njemu lijepo jest ta slika Marijina kipa koji netaknut izlazi iz vatrene stihije koja uništava sve oko sebe i duhovna poruka koju ta slika šalje. Poruka je to kojoj smo svjedočili i ovdje u Hrvatskoj – dovoljno je sjetiti se slike Majke Božje od Kamenitih Vrata koja je čudesno ‘preživjela’ požar iz 1731.

G. An. | Bitno.net