Kardinali su se u utorak poslijepodne susreli i s državnim tajnikom nadbiskupom Pietrom Parolinom. Bio je to kratki susret, jer mu je svrha bila samo pozdrav, izraz spremnosti za suradnju; nije to bilo, dakle, – kako je rekao pater Lombardi – pravo sudjelovanje u radovima skupine.

Vijeće je drugi dan zasjedanja nastavilo razgovarati o više vatikanskih ustanova, počevši od zborova, koji su važniji, a potom i o papinskim vijećima, i drugim dikasterijima. Radovi se nastavljaju prilično brzo – primijetio je ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice – ali ne zbog toga što je razmatranje jednostavno ili površno, nego zbog toga što je to prvi krug mišljenja, koja će poslije biti ponovno i slojevitije razmotrena.

Pater je Lombardi dodao još jednu informaciju; riječ je o vijesti o potpisivanju Protokola o sporazumu između Uprave za financijsko informiranje Svete Stolice (AIF) i takve njemačke ustanove. Riječ je o sporazumima o suradnji spomenute uprave Svete Stolice i odgovarajućih tijela iz različitih zemalja, s kojima se uspostavlja bilateralna suradnja.

Radio Vatikan