POVIJESNO APOSTOLSKO PUTOVANJE

VIDEO Pogledajte ključne trenutke Papina putovanja u Ujedinjene Arapske Emirate

Dva najvažnija događaja bila su međureligijski susret i sveta misa na stadionu Zayes Sports City

Foto: Vatican Media

Sveti Otac Franjo je prvi papa koji je posjetio Arapski poluotok. U Abi Dhabi je doputovao 2. veljače, a u zračnoj luci su ga dočekali apostolski nuncij u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nadbiskup Francisco Montecillo Padilla, i prijestolonasljednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mohammed bin Zayed Al-Nahyan.

Dva najvažnija događaja bila su međureligijski susret i sveta misa na stadionu Zayes Sports City. Bila je to prva misa koju je jedan papa slavio na Arapskom poluotoku, i to u nazočnosti 180 tisuća vjernika koji su se okupili unutar i izvan stadiona koji može primiti oko 45 tisuća osoba. Na misi su sudjelovali kaldejski vjernici, Kopti, grkokatolici, melkiti, katolici latinskoga obreda, maroniti, siro-katolici, siro-malabarci, te siro-malankarci. Nazočno je bilo i 4000 muslimana. Bilo je to prvo javno kršćansko slavlje na Arapskom poluotoku.

Za vrijeme kratkog, ali povijesnog apostolskog putovanja Papa i veliki imam džamije Al-Azhar, Ahmad Al-Tayyib, u Abu Dhabiju su potpisali “Deklaraciju o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i suživot”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 8. veljače 2019.
  • Oznake:

Možda vam se svidi