Papa Franjo je na početku današnje opće audijencije doživio simpatičan susret s jednom redovnicom. Dok je prolazio kroz mnoštvo vjernika u dvorani Pavla VI., papa Franjo je začuo glas časne sestre koja ga je pitala bi li joj dao poljubac. Obratila mu se na talijanskom: “Bacio, Papa!” (Poljubac Papa!). Sveti otac joj je u šali odgovorio: “Ali, ti grizeš…” U tom trenutku se začuo smijeh.

Papa je nastavio: “Budi mirna. Poljubit ću te ako ostaneš mirna. Nemoj gristi.” Redovnica je Papi obećala da će biti mirna, a onda ju je Sveti Otac poljubio u desni obraz. Časna sestra je nakon toga počela skakati i vikati: “Hvala, Papa!”

Ovaj susret je uslijedio tjedan dana nakon što je svijet obišla snimka pape Franje kako na Silvestrovo ljutito reagira na bolan stisak jedne hodočasnice koja ga je uhvatila za ruku i nije htjela pustiti. Sveti Otac je nakon toga bezuspješno pokušao izvući svoju ruku, a kada mu to nije uspjelo, onda je gospođu blago udario po ruci kako bi se oslobodio njezina stiska.

Papa Franjo se već sljedećeg dana uoči svete mise u Vatikanu ispričao ovim riječima: “Često se dogodi da izgubimo strpljenje. I meni se to događa. Ispričavam se zbog lošeg primjera koji sam dao jučer.”

Simpatičan susret Svetog Oca i časne sestre možete pogledati u nastavku (započinje na 0:30).

Bitno.net