POLJUBAC SVETOGA OCA

VIDEO Pogledajte kako se papa Franjo našalio s jednom redovnicom: ‘Poljubit ću te ako budeš mirna’

Simpatičan događaj s današnje opće audijencije u Vatikanu

Foto: YouTube/screenshot

Papa Franjo je na početku današnje opće audijencije doživio simpatičan susret s jednom redovnicom. Dok je prolazio kroz mnoštvo vjernika u dvorani Pavla VI., papa Franjo je začuo glas časne sestre koja ga je pitala bi li joj dao poljubac. Obratila mu se na talijanskom: “Bacio, Papa!” (Poljubac Papa!). Sveti otac joj je u šali odgovorio: “Ali, ti grizeš…” U tom trenutku se začuo smijeh.

Papa je nastavio: “Budi mirna. Poljubit ću te ako ostaneš mirna. Nemoj gristi.” Redovnica je Papi obećala da će biti mirna, a onda ju je Sveti Otac poljubio u desni obraz. Časna sestra je nakon toga počela skakati i vikati: “Hvala, Papa!”

Ovaj susret je uslijedio tjedan dana nakon što je svijet obišla snimka pape Franje kako na Silvestrovo ljutito reagira na bolan stisak jedne hodočasnice koja ga je uhvatila za ruku i nije htjela pustiti. Sveti Otac je nakon toga bezuspješno pokušao izvući svoju ruku, a kada mu to nije uspjelo, onda je gospođu blago udario po ruci kako bi se oslobodio njezina stiska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo se već sljedećeg dana uoči svete mise u Vatikanu ispričao ovim riječima: “Često se dogodi da izgubimo strpljenje. I meni se to događa. Ispričavam se zbog lošeg primjera koji sam dao jučer.”

Simpatičan susret Svetog Oca i časne sestre možete pogledati u nastavku (započinje na 0:30).

Bitno.net


Objavljeno: 8. siječnja 2020.

Možda vam se svidi