Papa Franjo uputio je videoporuku “dragom marokanskom narodu” pohoda Kraljevini Maroko, istaknuvši da su kršćani i muslimani braća u svijetu kojem jako trebaju mir i bratstvo, u međusobnom poštovanju različitosti i pomaganju u potrebama.

Kao kršćani i muslimani vjerujemo u milosrdnog Boga koji je stvorio ljude i stavio ih u svijet kako bi živjeli kao braća, poštujući jedni druge u različitosti i pomažući si u potrebama; povjerio im je zemlju, naš zajednički dom, da ga odgovorno čuvamo i sačuvamo za buduće generacije, podsjetio je Papa, prenosi Radio Vatikan.

As-Salamu Alaikum! Mir s vama, rekao je Sveti Otac Marokancima, zahvaljujući kralju Mouhamedu VI. i građanskim vlastima za poziv i brižnu suradnju. Sebe je nazivao hodočasnikom koji ide stopama svoga prethodnika, svetoga pape Ivana Pavla II. koji je posjetio Maroko u kolovozu 1985. godine. Osim toga, napomenuo je da će biti prava radost izravno podijeliti sa stanovništvom uvjerenja koja su izražena tijekom susreta u Rabatu. Obratio se i maloj katoličkoj zajednici koja ima oko 25 tisuća ljudi na oko 35 milijuna stanovnika koji su većinom sunitski muslimani.

To će mi putovanje pružiti dragocjenu priliku da posjetim kršćansku zajednicu u Maroku i da ju ohrabrim na njezinom putu, rekao je papa Franjo. U subotu poslijepodne u sjedištu biskupijskog Caritasa u glavnom gradu Papa će se susresti i sa skupinom migranata. Oni predstavljaju apel da zajedno gradimo pravedniji i solidarniji svijet, zaključio je papa Franjo.

Bitno.net