MIR S VAMA!

VIDEO Papa Franjo danas putuje u Maroko, evo što je poručio dragom marokanskom narodu

“Kao kršćani i muslimani vjerujemo u milosrdnog Boga koji je stvorio ljude i stavio ih u svijet kako bi živjeli kao braća, poštujući jedni druge u različitosti i pomažući si u potrebama; povjerio im je zemlju, naš zajednički dom, da ga odgovorno čuvamo i sačuvamo za buduće generacije”

Foto: YouTube/screenshot

Papa Franjo uputio je videoporuku “dragom marokanskom narodu” pohoda Kraljevini Maroko, istaknuvši da su kršćani i muslimani braća u svijetu kojem jako trebaju mir i bratstvo, u međusobnom poštovanju različitosti i pomaganju u potrebama.

Kao kršćani i muslimani vjerujemo u milosrdnog Boga koji je stvorio ljude i stavio ih u svijet kako bi živjeli kao braća, poštujući jedni druge u različitosti i pomažući si u potrebama; povjerio im je zemlju, naš zajednički dom, da ga odgovorno čuvamo i sačuvamo za buduće generacije, podsjetio je Papa, prenosi Radio Vatikan.

As-Salamu Alaikum! Mir s vama, rekao je Sveti Otac Marokancima, zahvaljujući kralju Mouhamedu VI. i građanskim vlastima za poziv i brižnu suradnju. Sebe je nazivao hodočasnikom koji ide stopama svoga prethodnika, svetoga pape Ivana Pavla II. koji je posjetio Maroko u kolovozu 1985. godine. Osim toga, napomenuo je da će biti prava radost izravno podijeliti sa stanovništvom uvjerenja koja su izražena tijekom susreta u Rabatu. Obratio se i maloj katoličkoj zajednici koja ima oko 25 tisuća ljudi na oko 35 milijuna stanovnika koji su većinom sunitski muslimani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To će mi putovanje pružiti dragocjenu priliku da posjetim kršćansku zajednicu u Maroku i da ju ohrabrim na njezinom putu, rekao je papa Franjo. U subotu poslijepodne u sjedištu biskupijskog Caritasa u glavnom gradu Papa će se susresti i sa skupinom migranata. Oni predstavljaju apel da zajedno gradimo pravedniji i solidarniji svijet, zaključio je papa Franjo.

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 30. ožujka 2019.

Možda vam se svidi